Wim Hof Method goes Nøsen!

Wim Hof Method goes Nøsen!

Tar du utfordringen? Denne helgen vil gi deg en god innføring i WHM og lære deg praktiske øvelser du kan gjøre hjemme. Etter dette kurset vil du kunne merke virkningen av økt oksygennivå i kroppen, og hva det gjør når du utsetter deg for ulike øvelser og temperaturer.

Yoga til Folket – 8 Limbs and Nowhere to Go? En workshop med Bertine Zetlitz og Vedran Mihic

Yoga til Folket – 8 Limbs and Nowhere to Go? En workshop med Bertine Zetlitz og Vedran Mihic

Denne workshoppen er for deg som ønsker å fordype deg og utvikle din yogapraksis på en måte som tjener og beriker ditt øvrige liv. Denne helgen tar vi deg med oss inn i en boble full av yoga, praksis, svette, kunnskap, men også latter og god mat. En solid praksis gjenspeiles i et godt levd og integrert liv også når vi ikke er på matta. Derfor vil fokuset vårt være på å gi deg verktøyer som bidrar til at du tar med deg frukter av praksisen ut i den virkelige verden. Hva er disiplin? Kan man "ha" disiplin? Hva er sammenhengen mellom pusten, bevegelsen og fokuset i praksisen, og livet du ellers lever? Kom og lær!

Dagene vil starte med praksis i Mysore-stil. Bertine og Vedran vil være tett på deg, for å tilby justeringer, hjelp, råd og individuelle tilpasninger. Vi holder oss innenfor rammene for Ashtanga og korrekt vinyasa, men tilpasser dette til den enkeltes behov og den veier hun/ han må gå mot målet. Du vil oppleve presis instruksjon, formidlet på en uformell og tydelig måte.

Etter en lengre pause, i løpet av hvilken du kan nyte nydelige Nøsen, utsøkt mat, en god kaffe, te eller smoothie (eller bare ligge i en dyp sofa og ta inn utsikten), tilbyr Bertine og Vedran workshops innen Ashtanga-teknikk og yogafilosofiske betraktninger i moderne tid. Hvordan forene et liv i vår samtid, med alt dette innebærer, med en tradisjonell tilnærming til din yogapraksis? Det at alle veier leder til Rom. Gjør de virkelig det? Vil vi alle til Rom? Gled deg til nye innsikter, både om yogateknikken og om yogaens rolle i ditt "vanlige" liv.

Lørdag kveld tilbys også en enkel kveldsmeditasjon.

23915502_535284363473251_8699979894853259704_n.jpg

Om instruktørene

Bertine er artist/låtskriver, og har praktisert Ashtanga Yoga siden 2003. Hun gjennomførte ett-årig Teacher Training hos Alexander Medin (Puro Yoga), godkjent av Yoga Alliance, og har hatt en solid daglig yoga- og meditasjonspraksis i mange år. Bertine er en erfaren utøver og instruktør, med en særegen undervisningsstil. Hun formidler innsikt i praksisen og dens filosofiske bakteppe, men bevarer en jordnær tilnærming. Som elev får du en unik blanding av humor og tradisjon. 

Vedran har praktisert yoga siden slutten av 1990-tallet. Med Ashtanga Yoga begynte han i 2000. Gjennom sine mange år med denne praksisen, har han vært gjennom alle de vanlige og uvanlige, tenkelige og utenkelige highs and lows man møter som utøver, elev og instruktør. Han vil kunne møte deg der du er og hjelpe deg på veien mot en sterkere og mer stabil yogapraksis. Vedran har en presis, direkte og lite pretensiøs stil når han instruerer. Forvent no nonsense-formidling og nye verktøyer du vil ta med deg i din videre praksis. Yogainstruktør fra 2003, og er dermed en av de mest erfarne du finner i Norge i dag. Til daglig er Vedran tilknyttet Puro Yoga i Oslo.

Bertine og Vedran har kjent hverandre i over 15 år og har et livlig og trygt samspill. Bli med dem på en helg du sent vil glemme.

ddd.jpg
lkh.jpg

Timeplan

Fredag 25 Mai

 •  18:00 – 19:30 Ashtanga Yoga ledet.  
 • 19:45 – 20:30 Middag
 • 20:30 – 21:00 Kveldsmeditasjon

Lørdag 26 Mai

 • 07:30 – 09:00 Ashtanga Yoga, Ledet og Mysore Style
 • 09:00 – 10:00 Frokost
 • 10:00 – 13:00 Fri, nyt av fjellheimen, turer og lek.
 • 13:00 – 14:00 Lunsj
 • 14:00 – 17:00 Naturopplevelser
 • 16:30 – 18:30 Workshop - yogafilosofi/ Ashtanga Yoga teknikk
 • 18:30 – 19:30 Middag
 • 19:45 – 20:30 Kveldsmeditasjon

Søndag 27 Mai

 • 07:30 – 09:00 Ashtanga Yoga, Ledet og Mysore Style
 • 09:00 – 10:00 Frokost
 • 10:00 – 11:00 Check out
 • 11:00 – 13:00 Workshop – Hvordan åpne hoftene / Backbends

Pris

Stadardpris: NOK 2800,-/ 3100,- /3700,- (flermanns-, tomanns- eller enkeltrom)

Prisen inkluderer:

 • Overnatting i 2 netter på flermanns- eller enkeltrom hos Nøsen Yoga of Fjellhotel
 • 3 ernæringsrike, vegetariske måltider per dag
 • 8 timer yoga undervisning
 • Te, infusjon og snacks ila workshop
 • Håndklær og sengetøy
 • MVA er inkludert i prisen.

Prisen inkluderer ikke:

 • Café-tilbudet vår, for eks. kaffe, eller specialty teas
Ashtanga yoga, Mindfulness og Buddistisk Meditasjon med Ellen Johannesen

Ashtanga yoga, Mindfulness og Buddistisk Meditasjon med Ellen Johannesen

Yoga retreat på Nøsen med Ellen Johannesen

Her er en unik sjanse til å møte Ellen Johannesen, KPJAYI level 2 autorisert Ashtangi, som til vanlig bor i Nepal der hun studerer Tibetansk Buddhisme, filosofi og språk. Ellen vil dele med oss de sentrale ideene innen Buddhisme og presentere for oss noen av de livsendrende teknikker for meditasjon og praksis som benyttes av yogier i Himalaya.

Dagen starter med Yoga, der Ellen underviser Ashtanga på sin særegne måte: Hennes tilnærming er både leken og teknisk, inspirert av blant annet dans, funksjonell anatomi og meditasjon. Med over 20 års erfaring er Ellen blandt de fremste Ashtanga Yoga lærere og utøvere i Norge og hun har garantert noe å lære deg!

På ettermiddagen blir det klasser med filosofi, meditasjon, chanting og Ashtanga teknikk.

Vi lover deg en innholdsrik uke i Fjellheimen i Norge!

Program

 • 06.30 - 08.30 Morgen meditasjon og Ashtanga Yoga praksis
 • 08.30 - 09.00 Pranayama
 • 09.00 - 10.00 Frokost
 • 11.00 - 12.00 Introduksjon til buddhistisk filosofi og meditasjon.
 • 13.00 - 14.00 Lunsj
 • 16.00 - 17.30 Chanting og meditasjon praksis
 • 19:00 - 20:00 Middag
 • 20.00 - 21.00 Valgfritt: Meditasjon selvpraksis

Om Ellen Johannesen

Ellen Johannesen er utdannet proffesjonell danser og har praktisert Yoga i mer enn 20 år. Hennes første møte med Ashanga Yoga var under en turne til New York i 1994. Siden har dette vært hennes daglige praksis, og Ellen besøkte Mysore og Pattabhi Jois første gang i 1997. Hun er Autorisert Ashtanga instruktør level 2 av Sharath Jois, og hun har også gjennomført en toårig Teacher Training med John Scott.”

I 2002 Var hun med på å starte Ashtanga Yoga Oslo, et av de første studioene som tilbød daglig Mysore trening i Norge. Hun var i en årrekke hovedlærer ved sitt eget studio som også tilbød lærerutdanning/apprenticeship i Ashtanga.

En gryende interesse for Buddhistisk praksis bragte henne til Bylakuppe, Sør India, der hun tilbragte nærmere tre år i et Tibetansk kloster. Hun flyttet siden til Kathmandu hvor hun først fullførte en utdannelse som Tibetansk tolk før hun tok en Bachelor grad i Buddhist studies and Himalayan Languages ved Kathmandu Universitet. Ellen Jobber for tiden med en Master Grad i Buddhisme i tillegg til at hun underviser for Pranamaya Yoga  i Kathmandu, der hun også leder retreats og yoga treks i Nepal. Ellen snakker flytende Tibetansk, har god innsikt I Buddhistisk filosofi og praksis, Sanskrit og Indisk filosofi.

Pris

Dobbeltrom: NOK 6500,-
Enkeltrom: NOK 8000,-

Prisen inkluderer:

 • Overnatting i 5 netter på flermannsrom* hos Nøsen Yoga og Fjellstue. 
 • 3 ernæringsrike, vegetariske måltider per dag
 • 22 timer undervisning
 • Te, infusjon og snacks ila workshop
 • MVA er inkludert i prisen.

Prisen inkluderer ikke:

 • Café-tilbudet vår, for eks. kaffe, eller specialty teas

Påmelding

Ashtanga yoga, Mindfulness og Buddistisk Meditasjon med Ellen Johannesen
from 6,500.00
Romstørrelse:
Quantity:
Add To Cart
Yoga Sadhana Intensive: en uke med fordypning i Yoga

Yoga Sadhana Intensive: en uke med fordypning i Yoga

Nøsen Yoga Retreat og Fjellstue (map)

Gå steget dypere inn i din praksis.

Få en innføring i klassisk Yogafilosofi omgitt av Norges storslåtte natur. Lær deg pusteøvelser som klarer sinnet. Kjenn på frisk luft, nye smaker, bli kjent med oss, nye mennesker og kjenn på roen.

Velkommen til fjellheimen!

Mysore Style & Pranayama

Mysore Style & Pranayama

Ønsker du å gå dypere i din Mysore praksis og utvikle en selvstendig Pranayama praksis? Dette er kurset for deg som er klar for å ta det neste steget, integrere pusteøvelser og bedre teknikker samt nyte storslått fjellnatur på Nøsen.

1 Week Silent Retreat / Meditation Immersion With V. Dhammadipa

1 Week Silent Retreat / Meditation Immersion With V. Dhammadipa

Dette er en unik mulighet til å studere med en internasjonal anerkjent buddhistisk meditasjons mester. Dhammadipa er snart 70 år og har bred erfaring innenfor en rekke buddhistiske tradisjoner. Han har en imponerende akademiske bakgrunn innen litteratur, filosofi og språk og har praktisert aktivt i over 40 år innenfor en rekke buddhistiske disipliner.

Yoga & Vedanta

Yoga & Vedanta

Dette kurset passer godt for deg som ønsker å forstå den moderne utviklingen av yoga og sammenhengen med de klassiske tradisjonene og Vedanta. Vi vil forsøke belyse dette på en klar måte og gi praktiske øvelser som samsvarer med hva som formidles i de klassiske skriftene. 

NORGES YOGAFESTIVAL 2018

NORGES YOGAFESTIVAL 2018

Mange av Norges fremste yogalærere og dyktige internasjonale lærere innen yoga og buddhisme vil komme. Det vil bli et bredt tilbud av klasser som passer alle nivåer. Klassene foregår parallelt i tre studioer hver dag fra morgen til kveld, og du kan finne noe som passer best for deg innen yoga, meditasjon og pusteøvelser. Det vil bli lekefull Acro Yoga praksis, avslappende Myk Yoga, hengiven Ashtanga Yoga og funky-fresh Jivamukti Yoga. 

Mindfulness And Therapeutic Yoga - Summer Retreat With Jonathan Weber

Mindfulness And Therapeutic Yoga - Summer Retreat With Jonathan Weber

Join us for a rejuvenating 4 day retreat this summer in the beautiful setting of Nøsen Fjellhotel. With the transformative practices of mindfulness, compassion, and therapeutic yoga we learn to quiet the mind, open the heart, and heal the body; coming home to the peace of our authentic self.

Therapeutic yoga draws from many different styles of yoga to meet the individual where they are at in their physical and mental state, and restore balance to the whole system. We will be exploring a more gentle and mindful approach to yoga postures and movement that can be practiced by everyone. The emphasis will be the release of stress and tensions, while developing a more compassionate approach to our bodies, our challenges, and difficult emotions.

Mindfulness has become popular in our stressful modern times because of its documented benefits to improve well-being and its many therapeutic uses like reducing stress, anxiety, depression, and managing chronic pain or emotional reactivity. Mindfulness practice fosters present-moment awareness, helping us to become more focused, calm and resilient, so we can make wiser choices in our everyday life. Compassion and loving-kindness practices complement the mental training of mindfulness by working with attitudes that open the heart in an unconditional way, resulting in greater happiness and profound healing.

This retreat is especially suited for those looking to experience a quieter, more meditative form of yoga practice and to explore the healing potential of yoga and mindfulness.

Part of the retreat will be held in silence, to deepen the experience of self-reflection. No previous yoga or meditation experience required. Teaching is in English.

Mindful yoga lunge[11540].jpeg

GENERAL SCHEDULE

Friday, 27th July

 • 1500 – 1600    Arrive/ Registration
 • 1700 – 1830    Introduction meeting, practice
 • 1830 - 1930     Dinner
 • 2000 – 2130    Evening session

Saturday - Monday, 28th - 30th July

 • 0800 – 0930   Morning practice
 • 0930 - 1030     Breakfast
 • 1100 – 1300      Morning session
 • 1300 - 1400      Lunch
 • 1400 – 1600     Free time
 • 1600 – 1800     Afternoon session
 • 1800 - 1900      Dinner
 • 1930 – 2130      Evening practice/ Dharma Talk

Tuesday, 31st July

 • 0800 – 0930    Morning practice
 • 0930 - 1030     Breakfast
 • 1000 – 1230      Morning/Last session
 • 1300 - 1400      Lunch
 • 1400 -               Leave

JONATHAN WEBER

Jonathan has been practicing mindfulness in the traditional method of Vipassana meditation since he was 15. Through an experience of awakening with his first teacher Ram Dass in 1987, he dedicated himself to a path of yoga and meditation. With 30 years of experience in the practical study of Buddhism, Vedanta and yoga, he brings a broad understanding and deep wisdom to his teaching.

Originally from the USA, Jonathan has been innovative in bridging the practices of mindfulness and compassion with yoga. He began teaching mindfulness and compassion when he moved to Oslo in 2006, and was one of the first teachers in Norway to introduce Mindful yoga. He is also a co-teacher in the first Therapeutic Yoga Teacher training program in Norway, with founder Maja Thune.

Jonathan is certified in Mindful Hatha yoga and MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) with an Advanced Teacher training in Vinyasa yoga from Mark Stephens. He is also educated in Yin and Restorative styles of yoga. Jonathan is known for his warmth, soothing voice, and kind presence, creating a safe space for healing and insight.

Jonathan, sm portrait[11542].jpg

websites: http://www.jonathanweber.org

Prices

Early bird (before May 1st):

 • Single room: NOK 6,100,-
 • Double room: NOK 4,900,-
 • Group room: NOK 4,600,-

Standard price (from May 1st):

 • Single room: NOK 6,700,-
 • Double room: NOK 5,500,-
 • Group room: NOK 5,000,-

Price includes:

 • Accommodation for 4 nights in shared or single rooms at Nøsen Yoga og Fjellhotell
 • 3 nutritious vegetarian meals per day
 • Yoga and mindfulness tuition
 • Tea, infusion and snacks during workshop
 • VAT
Mindfulness and Therapeutic Yoga 27-31. Juli
from 4,600.00
Romstørrelse:
Quantity:
Add To Cart
FAMILIEFESTIVALEN 2018

FAMILIEFESTIVALEN 2018

For 3 året på rad arrangerer vi Familiefestival med Yoga på Nøsen. Dette er sommerens vakreste familieeventyr for dere som er lei ”Tusenfryder”, sukkerspinn og karuseller. 

Ashtanga Yoga nybegynner

Ashtanga Yoga nybegynner

Dette kurset er for deg som er nybegynner eller har litt øvet erfaring med Yoga som ønsker å ta et skritt videre med yogapraksisen. Du vil lære deg grunnprinsippene innen Ashtanga Yoga og Yin Yoga, samt noen enkle øvelser og pusteteknikker du kan integrere for en mer balansert hverdag og lettere sinn.

Jivamukti Yoga Weekend m/ Karina & Camilla

Jivamukti Yoga Weekend m/ Karina & Camilla

Nøsen Yoga & Fjellhotell (map)

Dette er en helge-retreat som vil gi deg muligheten til og fordype din egen yoga praksis og gi deg ‘byggesteinene’ til og holde en jevnlig praksis igang utover høsten. Du trenger ikke erfaring fra Jivamukti Yoga for og delta, åpent nivå og aller er velkommen. Tidlig september er en deilig tid på fjellet med mulighet til lange og korte turer for deg som måtte ønske det imellom undervisningen, eller eventuelt ta med deg en god bok.

Yoga Sadhana Intensive - En uke med fordypning i Yoga

Yoga Sadhana Intensive - En uke med fordypning i Yoga

Denne uken er for deg som vil gå dypere i din Yogapraksis, få en innføring i klassisk Yogafilosofi og lære deg pusteøvelser som klarer sinnet.

Intermediate Series Ashtanga

Intermediate Series Ashtanga

Denne helgen vil være en introduksjon til Nadi Shodana, 2. Serien av Ashtanga Yoga med R. Alexander Medin.

Introduksjon til Mysore Style

Introduksjon til Mysore Style

Denne helgen er for deg som vil lære deg en klassisk Mysore-style praksis.