"Baking med surdeig - er ikke det veldig vanskelig? Det har jeg ikke tid til."


Med dette kurset vil du erfare at det å bake med surdeig kan være en befrielse på mange måter. Det frigir mer tid enn å bake med gjær, det smaker mye bedre enn kjøpebrød, du vet nøyaktig hva brødet inneholder og ikke minst kan det løse en essensiell utfordring hos mange, nemlig: vondt i magen. Ingen flere oppblåste såre mager etter brødmåltidene!

På Nøsen Yoga og Fjellhotell kommer vi til samles til et praktisk og hyggelig kurs der du får prøve deg på alt som skal til for å ta med surdeigen inn i din hverdag. Vi skal bake brød, søt bakst og kjeks. Det blir smaksprøver og alt du baker får du med deg hjem sammen med en frisk og sprudlende surdeigstarter.

IMG_20181230_190119.jpg

Program

Fredag

  • 16:00 - 18:00 - Ankomst

  • 19:00 - 20:00 - Middag

Lørdag

  • 07:00 - 08:30 - Morgen Yoga

  • 09:00 - 10:00 - Lett frokost og smoothies

  • 10:00 - 11:00 - Litt teori om hva surdeig er og hvordan vedlikeholde starteren

  • 11:00 - 13:00 - Fritid

  • 13:00 - 14:00 - Lunsj

  • 14:30 - 17:30 - Vi møtes for å male mel, sette deiger og lage surdeigskjeks

  • 17:30 - 19:00 - Fritid

  • 19:00 - 20:00 - Middag

Søndag

  • 07:00 - 08:30 - Morgen Yoga

  • 09:00 - 10:00 - Lett frokost og smoothies

  • 10:00 - Sjekk-ut

  • 10:00 - 13:00 - Vi møtes for å snitte brød, forme kanelsnurrer, steke og smake.

  • 13:00 - 14:00 - Lunsj

Nøsen Yoga og Fjellhotell ligger i naturskjønne omgivelser, så jeg anbefaler på det varmeste å benytte tiden mellom surdeigsøktene til å nyte hva naturen har å tilby.

Om Ida Julie Mørk Albertsen

IMG_20190326_093106_826.jpg

Jeg heter Ida Julie Mørk Albertsen og driver Surdeigshimmelriket. Jeg holder kurs i baking med surdeig.

Jeg elsker å lage mat, og har alltid vært nysgjerrig på surdeig. Jeg begynte å eksperimentere med surdeig for ca 4 år siden, og da den første starteren strakk seg opp mot dagens lys, var jeg forelsket! Jeg har eksperimentert og gjort de feil man kan gjøre med surdeigen, og blir bare mer og mer hekta. Og som en vanvittig bra bonus, har den fermenterte deigen, som jo surdeig er, så og si kurert mannen min sin IBS-sykdom!
Da jeg begynte med surdeig ble jeg så forvirret av hvor kompliserte jeg, som nybegynner, syntes oppskriftene på surdeig var. Derfor gjør jeg et stort poeng i kursene mine å forenkle og gjøre alt så lett forståelig som mulig. Surdeig til folket.

Kan du strikke? Jeg pleier å sammenligne det å skulle lære seg å bake med surdeig med å lære seg å strikke. Kan du ikke strikke, ser du bare noen pinner og noe garn, men kan du strikke ser du kanskje et par sokker eller en genser med møster(hvis du er god), når du ser på pinnene og garnet. Litt sånn er det med surdeigsbaking også. Det er noen koder som må knekkes ved å øve. Og når de er knekt kan du imponere deg selv (og andre) med talentene dine

For mer informasjon og inspirasjon kan du sjekke ut instagramsiden eller facebooksiden min Surdeigshimmelriket.

Priser per person:

  • Enkeltrom: 4400 kr (uten MOMS: 4038 kr)

  • Dobbeltrom/Twinrom (2 personer på rommet): 4000 kr (uten MOMS: 3681 kr)

  • Flermannsrom (4 personer på rommet): 3600 kr (uten MOMS: 3324 kr)

Pris inkluderer:

  • Overnatting i to netter hos Nøsen Yoga og Fjellhotell

  • Alle bakeklasser og forelesninger

  • Utleie av utstyr og ingredienser

  • Yoga praksis

  • Tre sunne vegetariske retter om dagen

  • Kompletterende te og kaffe

  • Sengetøy og håndklær