mama.jpg

Kjære nybakte mammaer og deres babyer på opp til 15 måneder: varmt velkommen til det vi tror er Norges første yoga retreat for dere begge! Vi samles under vårsola på Nøsen - høyfjellshotellet på Panoramavegen mellom Valdres og Hemsedal som har fått nytt liv som internasjonal yoga hub, til tre dager med yoga og massasje, hvile og fellesskap, lek og samhold, deilig mat, god kaffe og frisk fjelluft. Programmet er omhyggelig sydd sammen for å imøtekomme den nybakte mammaens fysiske, emosjonelle og spirituelle behov av et team med erfaring og lidenskap for kvinnehelse, babyens utvikling, mammarollen og familielivet. 

Yoga gir oss støtte og glede i overgangen til å bli mamma, både gjennom pust, bevegelse og hvile. Yogalærer og forfatter av boken Yogamamma Cathrine Mathiesen underviser både yoga for mamma og baby sammen og yoga for mamma med mulighet for at babyene blir trygt og godt tatt vare på av barneyogalærer Elin Ulstad og hennes team. Kiropraktor og forfatter av boken Babymassasje Kristin Lien Selvaag deler av sin kompetanse om babyens utvikling gjennom berøring, den viktige mor-barn tilknytningen og førstehjelp for de minste. Mellom postene på programmet jobber to terapeuter med å gi alle mammaene en times nærende behandling som inviterer kropp og sinn til å gi slipp og gjenfinne balansen. Ragnhild Torjussen og Ina Gustavsson er begge doulaer som bruker myk, intuitiv berøring og refleksterapi i sitt arbeid med kvinner som får barn. 

Teamet på Nøsen yter full service i rene, vakre omgivelser og serverer tre næringsrike, deilige måltider om dagen. Profesjonelle kokker lager vegetarisk mat til både mor og barn etter Ayurvediske prinsipper for helhetlig helse. Roen i denne høyfjellsstua inviterer til samtale over en kopp te foran peisen eller himmelsk hvile på eget rom. Det er flere fine turmuligheter i umiddelbar nærhet, med baby i vogn eller bæresele. Naturen, som alltid, gir oss stillhet, skjønnhet og rom til å bare være - som vi holder våre barn i våre armer blir vi selv hold av Moder Jord. Å tilbringe tid i naturen er helende i seg selv og minner oss på at vi er en del av en større syklus. 

Vi ønsker å gi kvinner som har trådt inn i ny rolle som mamma uforstyrret tid med barnet i trygghet, omsorg, fellesskap og nytelse. Som nybakt mamma øser du av din kjærlighet og pleie døgnet rundt - dette er en sjanse til å fylle eget beger så du kan være mer til stede for deg selv og familien din i hvert øyeblikk på denne givende og vakre, men også sårbare og utfordrende reisen. Jai MA!

Program

Onsdag 1. mai

 • 17.00 Middag

 • 18.00 Samling: Velkommen til mamma og baby

 • 20.30 Rolig yoga for mamma

Torsdag 2. mai

 • 8.00 Myk flyt - yoga for mamma

 • 9.30 Frokost

 • 11.00 Baby yoga for de yngste babyene/baby massasje for de eldste babyene

 • 13.00 Lunsj

 • 15.00 Baby yoga for de eldste babyene/baby massasje for de yngste babyene

 • 17.00 Middag

 • 18.00 Samling: Samtale om å bli mamma

 • 20.30 Rolig yoga for mamma

Fredag 3. mai

 • 8.00 Myk flyt - yoga for mamma

 • 9.30 Frokost

 • 11.00 Førstehjelpskurs

 • 12.00 Felles yoga og avslutning

 • 13.00 Lunsj og avreise

 

Pris kr. 5900,- inkluderer:

 • To netter i eget rom med sengetøy og håndklær

 • Alle måltider, også økologisk, hjemmelaget frukt- og grønnsaksmos for babyene

 • Drikke, også spesial-te og espressobasert kaffe

 • Yogaklasser og baby massasje

 • Førstehjelpskurs

 • Massasje for mamma

 • Barnepass

Prisen inkluderer ikke transport til/fra Nøsen. Det tar 3-4 timer å kjøre fra Oslo. Vi anbefaler samkjøring over fjellet. Nøsen kan også være behjelpelige med å hente på tog/buss stasjon i Fagernes eller Gol (dette betales selv). 

Påmelding her:

Vårt team

Cathrine Mathiesen har gjort yoga i 20 år og undervist i ti. Hun underviste først i London, blant annet på Triyoga, The Life Centre og The Special Yoga Centre og er anerkjent som Yoga Elder med over 5000 undervisningstimer av The Independent Yoga Network. I dag er hun basert i Oslo og underviser veldedig yoga, faste klasser med fokus på kvinner (gravid, mamma/baby, feminin yoga), workshops, retreats og lærerutdannelser, holder foredrag og skriver. Cathrine brenner for å utforske og formidle hvordan yoga kan understøtte kvinner gjennom små og store forandringer og overganger i livet, og har etablert plattformen Yogamamma for å dele dette arbeidet (www.yogamamma.no). Hun har tre barn som hun anerkjenner som sine største lærere.

Kristin Lien Selvaag er kiropraktor, førstehjelpsinstruktør, forfatter, foredragsholder og trebarnsmor. Hun er spesielt interessert i behandling av baby, barn og ungdom, et fagområde hun har etterutdannelse i og hun gir kurs i babymassasje. Hennes praksis gjenspeiler interessen for god helse, bevegelse og funksjonell trening som viktige tiltak i forebygging av nerve, muskel- og skjelett plager. Kristin er forfatter av "Babymassasjeboken-lek-samspill og utvikling» en lettfattelig bok til foreldre som ønsker å lære hvordan de kan stimulere og massere sine babyer.

Ragnhild Torjussen har som doula støttet et mangfold av kvinner og familier gjennom svangerskap, fødsel og barseltid siden hun startet Imagine Birthworks i 2012. Hun har base på Nesoddlandet og tilbyr massasje, veiledning og forberedelse, samt støtte i fødsel og barselhjelp, i Oslo og Akershus. Utifra et brennende engasjement for å bidra til gode opplevelser i en transformerende og sårbar livsfase, og egen erfaring som mor til tre, utforsker hun kontinuerlig hvordan individuell, helhetlig omsorg, kunnskapsformidling og respektfull støtte, kan styrke opplevelsen av trygghet, frihet og bærekraft for menneskene hun jobber med. Les mer om Ragnhild på www.imaginebirthworks.com

Ina Gustavsson er mamma til tre, er innehaver av Spirende Rom i Oslo og jobber som svangerskapsterapeut og Doula. Hun er utdannet soneterapeut, og er en av få terapeuter som tilbyr Ansiktrefleksterapi Sorensensistem™ i Norge. I tillegg jobber hun som instruktør hos Babyswim. Hun brenner for holistisk kvinnehelse og har en særlig interesse for stressrelaterte utfordringer, spirende svangerskap, fødsel og barseltiden. Hennes fokus er å skape et nærende frirom for dyp avspenning og myke helhetlige behandlinger, tilstedeværelse og tilknytning, veiledning og fødselsforberedelse, støtte og omsorg. Les mer om Ina på www.spirenderom.no

Elin Ulstad kommer fra Sverige og har bodd i Oslo siden 2008. Hun har lang erfaring med å jobbe med barn, blant annet fem år i barnehage. Hun hadde sitt første møte med yoga i 2009 og ble raskt en ivrig yogini som ville lære mer. I 2016 utdannet Elin seg til yogalærer gjennom Oslo Yogas 300-timers lærerutdanning, og siden har hun jobbet fulltid som yogalærer. Interessen og gleden av å jobbe med barn fortsatte å spire, nå med yoga som base. Hun videreutdannet seg med Barselyoga, Barneyoga 3-6 år og 7-9år og Ungdomsyoga ved Oslo Yoga, og deltok på flere kurs innen pedagogikk og førstehjelp for de minste. Idag underviser Elin i barselyoga, barneyoga, familieyoga, samt vinysa og ashtanga yoga. Hennes favorittsitat kommer fra vår kjære venn Ole Brum, «fast att man är liten är man precis lika viktig som en stor»