• Nøsen Yoga & Fjellhotell (map)
Bli med på en reise til fjells for å oppleve Jivamukti Yoga.

Dette er en helge-retreat som vil gi deg muligheten til og fordype din egen yoga praksis og gi deg ‘byggesteinene’ til og holde en jevnlig praksis igang utover høsten. Du trenger ikke erfaring fra Jivamukti Yoga for og delta, åpent nivå og aller er velkommen. Tidlig september er en deilig tid på fjellet med mulighet til lange og korte turer for deg som måtte ønske det imellom undervisningen, eller eventuelt ta med deg en god bok.

 

JIVAMUKTI YOGA

Jivamukti Yoga er en vinyasa yoga metode hvor det praktiseres til energigivende musikk. Klassene er spirituelle, oppløftende og fysisk utfordrende. Det legges vekt på den fysiske praksisen (asana) utført i en sammenhengende flyt med leken tilnærming. Samtidig er elementer av chanting, yoga- filosofi og et satt tema (focus of the month) viktige deler av undervisningen, for å hjelpe oss ned i dybden av yogapraksisen. Jivamukti Yoga oppsto på 1980tallet i New York. Grunnlagt av Sharon Gannon og David Life, studenter av Sri K. Pattabhi Jois, Swami Nirmalananda og Brahmananda Sarasvat

 

PROGRAM

Fredag 7. september

 • 17.30-20.00 Jivamukti Yoga; en integrert undervisningsmetode: En Jivamukti Yoga klasse er en fysisk og leken asana- klasse, samtidig som vi inkluderer elementer av chanting, filosofi og meditasjon. Opplev hvordan en integrert tilnæring til yoga kan gi deg en dypere opplevelse og forståelse av din yoga- praksis.
 • 20.00 Middag

Lørdag 8. september

 • 08.00  Lett frokost
 • 10.00-12.30 Why asana? ‘Asana’ oversettes ofte til ‘sete’ (å sitte). Yoga - asana (yogastillinger) handler om å skape stabilitet og balanse i deg selv. I denne Jivamukti-klassen flyter vi gjennom kraftfulle og balanserende sekvenser for hele kroppen som støtter oss og gjør oss ‘comfortable in our own skin’.
 • 13.00 Lunsj
 • 14.00 Egentid
 • 17.00-19.00 Jivamukti fundamentals: En teknikk workshop der vi bryter ned praksisen og går igjennom fundamentale nøkkelpunkter som pust, kroppsbevissthet, energi- flyt og alignment. Grunnlaget for og bygge en sterk og trygg praksis.
 • 19.00 Middag
 • 20.00-21.00: Satsang / Chanting og meditasjon

Søndag 9. september

 • 09.00 Lett frokost
 • 11.00-13.00 A shift in perception: Når vi ser oss selv og andre fra nye perspektiv kan nye løsninger og muligheter komme til syne. I denne Jivamukti-klassen vil vi se nærmere på de kraftfulle yoga- stillingene som snur den fysiske kroppen vår opp-ned. Vi vil fokusere på hvordan vi forbereder – og gjør oss trygge til- inversjoner som skulderstående, hodestående og variasjoner av håndstående.
 • 13.00 Lunsj
 • 14.00 Utsjekk og avreise

 

YOGALÆRERE

Karina Eline Kibsgård

29792025_10155140339555059_4662259062296032807_n (1).jpg

Karina har undervist yoga siden 2008 og underviser i dag ved flere yogastudioer i Oslo. Hennes bakgrunn er i hovedsak fra dans, Asthanga Yoga og Jivamukti Yoga. Hun ble introdusert for yoga gjennom sine studier ved Den Norske Balletthøyskole og er idag en av få 800h Advanced Certified Jivamukti Yoga lærere i Skandinavia. I 2014 bodde hun en periode i NYC for og fullføre sitt apprenticeship ved Jivamukti Yoga School New York. Minimum 2 ganger i året reiser hun tilbake for og fordype sin egen praksis med sine hovedlærere David Life, Sharon Gannon, Yogeswari Azahar, Cassandra Rigney og Jules Febre. I tillegg har hun  fullført en 200 timers yogalærerutdannelse med R. Alexander Medin, fordypning i Ashtanga Yoga og filosofi ved Puro Yoga. Karina  har bred undervisningserfaring fra blant annet dans, trening, PT og 10 år som yogalærer. Ved siden av å tilby faste klasser i Oslo området reiser hun og holder workshops/immersions. Hun har undervist på blant annet Norges Yogafestival, Oslo Yogafestival, Movement Arts Festival Oslo, Praque Spirit Festival, Yogaweekend 2016 og hatt korte engasjement med workshops for barn og unge i grunnskolen, studenter ved Norges Idrettshøgskole og prosjektet www.backinthering.no.  

I undervisningen legger Karina vekt på det holistiske og helhetlige i yoga. Den fysiske praksisen i skjønn forening med det filosofiske og mentale perspektivet; hengivenhet, bevissthet og godhet. Klassene hennes inneholder elementer som chanting, musikk, lekende og fysisk utfordrende asana sekvenser. Hun mener bestemt at det ikke handler om og “gjøre perfekt” men heller prøve og være den beste versjonen av seg selv i alle aspektene av livet.

“Accepting our own limited capacity and keeping in mind that everyone else, just like ourselves, are doing the best they can in any given situation will help us cultivate feelings of compassion and forgiveness, which will propel us towards enlightenment”.  – Sharon Gannon       

 

Camilla Torvik Tønne

28947517_10160143673855456_7319691895376857286_o.jpg

Camilla er opprinnelig fra Bodø. I dag bor hun i Stavanger hvor hun underviser yoga ved Jivamukti yoga Stavanger. Hennes interesse for fysisk aktivitet og mental trening har fulgt henne hele livet. Hun foretrekker en allsidig måte å trene kropp og sinn på; terrengsykling, lange fjellturer, kroppsvektstrening og yoga for å nevne noen.

Camilla har undervist yoga på flere yogastudio, ulike bedrifter og ved arrangement. Hun er faglig rådgiver i «Move at work» som jobber med stressmestring og bevegelsestrening. Camilla har også ansvaret for «Back in the ring» prosjektet i Stavanger sammen med Jivamukti yoga Stavanger.

Gjennom fokus på pust og teknikk tar Camilla deg gjennom en krevende asanaprakis på en leken og uhøytidelig måte. Hun har stor interesse for å gjøre tradisjonell yogafilosofi tilgjengelig og relevant for dagens samfunn, noe timene også bære preg av. «Vi lever i en tid preget hvor vi er tilgjengelig for andre store deler av døgnet, hvor vi fordøyer enorme mengder informasjon og skal prestere i nesten alt vi gjør. Yogapraksisen er som et fristed, hvor oppmerksomheten rettes innover og hvor aksept og ikke-dømming er i fokus»

 

Utdanning

 • 2010 – 2011: Iyengar yoga teacher training med Glen Ceresoli
 • 2013 – 2014: Mindfulness-instruktør utdannelse med Ivar Vehler
 • 2015: 300 hour Jivamukti teacher training med Jules Febre og Lady Ruth
 • 2009-: Utallige workshops og immersions i ulike deler av verden.

 

"Jeg har alltid likt å bevege meg, og tester gjerne ut nye aktiviteter, men yogapraksisen min er alltid med meg. Det er en livsstil"

 

Pris fullt retreat: NOK 2800,-/ 3100,- /3700,- (flermanns /dobbelt /enkeltrom)

 

Påmelding:

Jivamukti Yoga Weekend m/ Karina & Camilla
from 2,800.00
Type:
Add To Cart