“Accepting our own limited capacity and keeping in mind that everyone else, just like ourselves, are doing the best they can in any given situation will help us cultivate feelings of compassion and forgiveness, which will propel us towards enlightenment”.

Sharon Gannon 


Om Jivamukti Yoga

Jivamukti Yoga er en vinyasa yoga metode hvor det praktiseres til energigivende  musikk. Klassene er spirituelle, oppløftende og fysiskutfordrende. Det legges vekt på fysiske yogastillinger/ asana praktisert i en sammenhengende flyt med leken tilnærming. Samtidig er elementer av chanting, yogafilosofi og et satt tema (focus of the month) viktige deler avundervisningen, for å hjelpe oss ned i dybden av yogapraksisen. Jivamukti Yoga oppsto på 1980tallet i New York. Grunnlagt av Sharon Gannon og David Life, studenter av Sri K. Pattabhi Jois, Swami Nirmalananda og Brahmananda Sarasvati.

Program

Fredag

  • Kl 18.00 – 19.30 Hot, hip and Holy: en "full on" Jivamukti Yoga klasse med chanting, filosofi og dynamisk flyt til deilig musikk. Kreativ og leken sekvensering med fokus på hofter og backbends.
  • Kl. 1930 - Middag
  • Kl 20.45 Satsang: vi viser filmen "What is Real – the story of Jivamukti Yoga".

Lørdag

  • Kl 09.30 – 11.30 Master Class: fokus på de fem grunnsteinene i Jivamukti Yoga. Hvordan kan vi bringe yoga med oss av matten og inn i livet? Dynamisk flyt med musikk, chanting og filosofi.
  • Kl 14.00 – 17.00 Fundamentals workshop: en teknikk ws der vi bryter ned praksisen og går igjennom fundamentale nøkkelpunkter som pust, kroppsbevissthet, energiflyt og alignment. Grunnlaget for å bygge en sterk og trygg praksis.
  • Kl 20.00: Satsang: chanting og meditasjon

Søndag

  • Kl 08.30 - 10.30: Bhakti Breakfast Club: chanting, asana, meditasjon & "a whole lot of Love". Perfekt start på en søndagsmorning :)
  • Kl 12.00 - 14.30: Asana LAB: vi utforsker og leker med alignment, teknikk og hands-on-assist.

Læreren, Karina Eline Kibsgård

Karina Elise Kibsgård har undervist yoga siden 2008 og underviser i dag ved flere yogastudioer i Oslo.

Hennes bakgrunn er i hovedsak fra dans, Asthanga Yoga og Jivamukti Yoga. Hun ble introdusert for yoga gjennom sine studier ved Den Norske Balletthøyskole og er idag en av få 800h Advanced Certified Jivamukti Yoga lærere i Skandinavia.

I 2014 bodde hun en periode i NYC for og fullføre sitt apprenticeship ved Jivamukti Yoga School New York. Minimum 2 ganger i året reiser hun tilbake for og fordype sin egen praksis med sine hovedlærere David Life, Sharon Gannon, Yogeswari Azahar, Cassandra Rigney og Jules Febre. I tillegg, har hun fullført en 200 timers yogalærerutdannelse med R. Alexander Medin, fordypning i Ashtanga Yoga og filosofi ved Puro Yoga. Karina har bred undervisningserfaring fra blant annet dans, trening, PT og snart 10 år som yogalærer. Ved siden av å tilby faste klasser i Oslo området, reiser hun og holder workshops/immersions. Hun har undervist på, blant annet, Norges Yogafestival, Oslo Yogafestival, Movement Arts Festival Oslo, Prague Spirit Festival, Yogaweekend 2016 og hatt korte engasjement med workshops for barn og unge i grunnskolen, studenter ved Norges Idrettshøgskole og prosjektet www.backinthering.no.

Karina Eline Kibsgård

I undervisningen legger Karina vekt på det holistiske og helhetlige i yoga. Den fysiske praksisen i skjønn forening med det filosofiske og mentale perspektivet; hengivenhet, bevissthet og godhet. Klassene hennes inneholder elementer som chanting, musikk, lekende og fysisk utfordrende asana sekvenser. Hun mener bestemt at det ikke handler om og “gjøre perfekt” men heller prøve og være den beste versjonen av seg selv i alle aspektene av livet.

FOR NÆRMERE INFORMASJON OG PÅMELDING SE LENKEN UNDER