Fornyelse og fordypning inn til meditativ stillhet

Reel stillning av eget sinn er en kunst som vedvarende beriker livet og hverdagen på en unik og dyptgripende måte.  En vei inn mot personlig essens og høyere bevissthet som trenes og utvikles best på intensive retreater. Dette er den mest effektive måten å lære denne selvutviklings-veien på. Men å sitte dagevis ansikt til ansikt med egne mentale og emosjonelle blokkeringer kan være både tøft og konfronterende og ikke alltid like effektivt for å klare å smelte seg igjennom inn til stedet hvor det er fred og stille og hvor alt stemmer.

Ny tilnærming.

Tro oss, vi har masse erfaring med dette, og inviterer til en stillhets-retreat hvor vi restrukturerer det tradisjonelle og innledningsvis gjør ting annerledes for lettere å klare å bryte igjennom den mentale tanke-veggen.

Effektivt rense og tømme sinnet først.

Det som er spesielt med denne retreaten er at vi har tatt konsekvensen både av erfaringer vi har gjort på våre mange tradisjonelle meditasjons-retreater og fra lang erfaring med forløsning av emosjonelle og mentale blokkeringer - og satt sammen et program med det beste fra begge verdener: Først bruker vi dynamiske metoder til rensing, tømming og levendegjøring av kropp og sinn, før vi går inn i klassisk meditasjon i stillhet og ren væren.

Meditasjon                                                               

Den stille delen av denne retreaten vil vare i 5 dager og vil bestå av klassisk stillesittende meditasjon jevnlig ispedd gå-meditasjoner og andre kontemplative øvelser. Du vil få detaljert veiledning i den beste sittestilling for deg og hvordan meditativt best åpne, fordype og stilne sinnet med klassiske velprøvde metoder.

3.jpg

Meditativt er arbeidet vårt hovedsakelig forankret i to gamle non-duale mysterie-tradisjoner; Advaita Vedanta ( Hindu ) og Dzogchen ( Tibetansk Buddhistisme).

Foruten dette er vår arbeidsform også bygget på bl.a. grunnleggende vestlige kropps-psykoterapeutiske prinsipper, tibetansk terapeutisk energiarbeid, transpersonlig psykoterapi, uttrykksterapi, terapeutisk og frigjørende dans og mer, som vi har utforsket og utdannet oss i over mange tiår.

Yoga

Lett yoga hver morgen.

Hvem passer dette for ?                      

  • Først og fremst for alle som er nysgjerrig på å prøve meditativ fordypning.

  • De som allerede mediterer og som vil oppleve intensiteten retreat-formatet gir.

  • For de som ønsker å fornye og fordype en allerede eksisterende praksis.

  • Og selvfølgelig for alle som ønsker å oppleve stillhet og ren væren.

Veiledning og undervisning               

Tilpasset veiledning vil bli gitt til både nybegynnere og viderekommende både innledningsvis og underveis.

Er dette for tøft for meg ?

Vi ønsker ikke å presse deg inn i noe du ikke er klar for, så du vil få anledning til å ta personlige pauser når du kjenner det er nødvendig.

Kursholdere:

Eirik Balavoine

4.jpg

EIRIK BALAVOINE er meditasjonslærer og psykoterapeut og har arbeidet intenst og konstant med indre utvikling siden 1980. Han er spesielt opptatt av å forene genuin spirituell trening med psykoterapeutisk bearbeiding til en effektiv transformerende praksis, både for enkeltmennesker og par. Energi og bevissthet, kropp og pust står sentralt i alt hans arbeide. Han har undervist i Norge, Frankrike, Marokko, Venezuela og Bhutan samtidig som han har drevet en 3-5 årig utdannelse av transpersonlige terapeuter i egen skole I 15 år I Frankrike og Marokko.

Meditativt er han er trenet i TM, Zazen, Nadi-yoga, Shamatha og Vipassana. Han har arrangert stillhets-retreater siden 1984 og hans lengste egen-retreat er 6 mnd i stillhet.

Hans undervisning er preget av innsikt, engasjement, dyp tilstedeværelse og presisjon.

For øyeblikket er all hans kunnskap og passion kanalisert inn i kursrekken “Rå, Nær Væren” han leder sammen med psykoterapeut Christian Scheel, med denne retreaten som høydepunkt.


Christian V. Scheel

Skjermbilde 2019-06-24 kl. 09.50.34.png

Psykoterapeut og Kunst og Uttrykksterapeut med fordypning i Psykodrama og kroppsorientert psykoterapi med egen praksis siden 1998. Traumekompetanse.

Terapeut, veileder og prosjektleder ved Alternativ til Vold i Oslo ( 2000 - 2007 ). Ledet fengsles-prosjektet i 2 år. Gruppeterapeut / mannsgruppe-leder i 20 år.

Diverse videreutdanninger og fordypning innen parterapi, transpersonlig arbeid, pustearbeid, yoga, meditasjon og dans.

Innehaver / leder av "Majorstua Terapifellesskap" - et tverrfaglig fellesskap av psykoterapeuter, fra 2008. Medlem av Norsk Forbund for Psykoterapi.

Christian har utviklet en personlig og direkte stil, som med varme og innlevelse bidrar til å føre mennesker inn i dyp kontakt med seg selv.

For tiden pasjonert opptatt med fordypning gjennom kurs-serien ”Rå Nær Væren” sammen med Eirik Balavoine. En dynamisk og dyptgående selv-utviklingsform, i skjæringspunktet mellom psykologi og spiritualitet.

  

Pris Retreat: 5900,-    Early bird: Påmelding før 15.7. kr 4900­,-

Betaling av retreat-delen kan evt. deles opp i 2 eller 3 bolker hvis du virkelig har lyst til å være med men møter finansielle hindringer. Redusert pris for unge studenter.

Kontakt oss pr sms eller mail og meld din interesse. (hvis sms, så ringer vi tilbake)

  • Christian mail: cscheel@hotmail.com mob: 9805 6061

  • Eirik mail: eirik@balavoine.no mob: 0033 623 46 45 47

Pris Overnatting:

Avtales og betales direkte med NØSEN. Send mail ditt med navn, adresse, rom-type du ønsker / hvem du ønsker å dele rom med og evt spesielle allergier ol.l.

Full pensjon 6 netter i dobbeltrom: 5700,- (Tillegg for enkeltrom)

Påmelding:

Send mail til Christian eller Eirik at du ønsker å være med

 Velkommen med på en unik indre og ytre reise.

Varme hilsener fra oss - Christian og Eirik