Momentum inviterer til en retreat med fokus på egenomsorg. Opplev Nøsen Yoga og Fjellhotell som innbyr til rekreasjon,ro og stillhet. Gi påfyll til kropp og sjel med meditasjon, yoga og Expressive ART. Dette er et opphold i idylliske omgivelser med sunne vegetariske måltider der du vil få mulighet til å oppdage kunsten å nære deg selv!

Denne helgen har vi mulighet til å imøtekomme alle nivåer av praksis, også nybegynnere. Vi ønsker en liten gruppe på maks 14 stk for å kunne følge opp alle, og i tillegg skape en god gruppedynamikk. Så ikke nøl med å melde din interesse, plassene fylles raskt opp!

For mer informasjon sjekk ut momentum sin facebookside  HER og  hjemmesiden HER

ART & YOGA  

Momentum - dans, yoga & terapi

1.jpg

Momentum består av Mira Hopland og Magnhild Marie Krog. Vi tilbyr tilrettelagte kurs, retreats og workshops. Vi henter inspirasjon fra flere fagområder, og metodene vi bruker er hentet fra kunst og uttrykksterapi, danse og bevegelsesterapi, yoga, moderne dans og psykomotorisk fysioterapi. Vi har spesialisert oss på stressmestring og egenomsorg, fordi vi ser at dette er noe mange av oss trenger. Men det er ikke nødvendigvis noe vi tar oss tid til. Vi ønsker å gi deg verktøy og hjelpe deg til å skape et frirom hvor du kan nære deg selv.

MAGNHILD MARIE KROG

2.png

Magnhild er psykomotorisk fysioterapeut, yogalærer og dansepedagog. Hun er spesielt opptatt av hvordan livet vårt setter spor i kroppene, og hvordan pusten påvirkes av det livet vi lever. Magnhild har en tilnærming til mennesket som en helhet der kropp, sinn og emosjoner gjensidig påvirker hverandre, i tillegg til at vi er stadig relasjon med våre omgivelser og dermed også andre mennesker. Magnhild har lang undervisningserfaring i bevegelse og kroppsterapi/psykomotorisk fysioterapi i gruppe og individuelt. Hun er varm, leken og utforskende i sin fremtoning og hennes vennlige vesen gjør at du raskt føler deg trygg i hennes nærvær

MIRA HOPLAND

3.png

Mira er utdannet dansepedagog, yogalærer og snart ferdigutdannet kunst- og uttrykksterapeut. Hun har over ti års erfaring med dans, bevegelse og yogarettet undervisning både i kulturskoler,  private danseskoler, treningssentre og yogasentre- i tillegg til å ha erfaring med å arrangere og holde workshops og kurs rundt om i Norge.  Mira tar nå en mastergrad i kunst- og uttrykksterapi ved Universitetet i Drammen, hvor hun fordyper seg i hvordan en gjennom kropp og kreative uttrykk kan igangsette helende prosesser. Hun elsker å formidle metoder som nærer og som bidrar til noe positivt for kropp, sinn og sjel. Mira oppleves som tilstedeværende og nær når hun underviser.


Program:

FREDAG  “Intentions”

 • 18.00-19.00 Velkomst-samling

 • 19.00-20.00 Middag

 • 20.30-21.30 Letting go into Yin

LØRDAG “Exploring within”

 • 7.30 - 08. 45 Morning Flow

 • 9.00 -10.00 Frokost

 • 10.30-12.45 Expressive ART

 • 13.00- 14.00 Lunsj

 • pause

 • 16.00 -18.45  Expressive ART

 • 19.00- 20.00 Middag

 • 20.30-21.30 Restorative Bliss

SØNDAG:“Integration”

 • 7.30- 8.45 Gentle Morning Flow

 • 9.00 - 10.00 Frokost

 • 10.30-12.45 Expressive ART

 • 13.00- 14.00 Lunsj

 • 15,00 Avreise

Expressive ART:

Stress og belastninger setter seg i kroppen. I denne retreaten jobber vi direkte med kroppen og vil samtidig bruke kreative metoder hentet fra kunst- og uttrykksterapi, danseterapi og psykomotorisk fysioterapi for å jobbe med tema egenomsorg. Expressive ART handler i denne konteksten om å hengi seg til en kreativ prosess ved bruk av bevegelse, skriving, tegning og maling - for å oppdage kunsten å nære deg selv!

Kreativitet kan åpne opp for nye perspektiver, muligheter og muliggjør endringsprosesser. Gjennom metodene vil du få konkrete verktøy som du kan bruke for å styrke deg i egen hverdag. Det krever ingen ferdigheter for å være med - bare en åpenhet for å gå inn i det kreative landskapet!

Morning Flow Yoga:

En fysisk og flytende yogatime der vi får i gang kroppen. Timen er inspirert av vinyasayoga, der fokus er på å synkronisere pust og bevegelse til en vedvarende flyt. Vi flyter oss fra posisjon til posisjon, og blir gode og varme. Det blir også rom for meditasjon og avspenning i denne timen.

Gentle Morning Flow Yoga:

Siste dagen skal vi ha en mykere morgentime. Denne timen er også inspirert av vinyasayoga, men er mye roligere og mykere mot kroppen. Noe som passer fint siste dagen på retreat. Det blir også rom for meditasjon og avspenning i denne timen.

Letting go into Yin:

En rolig yin-yogatime der vi skal strekke ut muskulatur og bindevev. Vi blir lenge i hver posisjon 3-5 min for å ikke bare strekke på muskulatur, men også det trege bindevevet. På slutten av timen har vi en lang avspenning som gjør deg klar for å sove etterpå.

Restorative Bliss:

En rolig og restorativ yogatime inspirert av Yin Yoga og hvileposisjoner fra Yoga Nidra. Yoga Nidra er avspenningsposisjoner som stimulerer den rogivende delen av nervesystemet så du blir klar for senga etterpå. En helt rolig og digg time for kropp og sjel.

Ta med:

 • Yogamatte og annet utstyr du har f.eks. øyepose, bolster, kloss (det er også mulig å låne)

 • Teppe eller sjal og varme sokker til avspenning

 • Notatbok og penn

 • Tøfler/innesko

 • Turklær hvis du ønsker å bruke pauser til dette

Pris:

3900kr for flermannsrom per person  (uten MOMS:

4200 kr for dobbeltrom per person

4500 kr for enkeltrom       

                                

Pris inkluderer:

 • 2 x overnatting på flermanns-/dobbelt/enkeltrom (ta kontakt med Nøsen for romdeling)

 • Tre vegetariske måltider per dag

 • Prisen inkluderer ikke transport til/fra stasjonen hvis du kommer med tog eller buss