1.png

Fornyelse og fordypning inn til meditativ stillhet

Reel stillning av eget sinn er en kunst som vedvarende beriker livet og hverdagen på en unik måte. Det er en vei inn mot personlig essens og høyere bevissthet, og den trenes best på intensive  retreater. Dette er den mest effektive måten å lære denne veien på. Men å sitte dagesvis ansikt til ansikt med egne mentale og emosjonelle blokkeringer kan være både tøft og konfronterende og ikke alltid like effektivt for å klare å smelte seg igjennom inn til stedet hvor det er fred og stille og hvor alt stemmer.

Ny tilnærming.                                

Tro oss, vi har masse erfaring med dette, og har lenge ønsket å invitere til en stillhets-retreat hvor vi restrukturerer det tradisjonelle og innledningsvis gjør ting annerledes for lettere å klare å bryte igjennom den mentale tanke-veggen.

Effektivt rense og tømme sinnet først.

Det som er spesielt med denne retreaten er at vi har tatt konsekvensen både av erfaringene vi har gjort på mange tradisjonelle meditasjons-retreater og fra lang erfaring med forløsning av emosjonelle og mentale blokkeringer og satt sammen et program med det beste fra begge verdener, hvor vi først bruker dynamiske metoder til rensing, tømming og levendegjøring av kropp og sinn, før vi deretter går inn i klassisk meditasjon i stillhet og ren væren.

2.png

Meditasjon                                                               

Den stille delen av denne retreaten vil vare i 3 dager og vil bestå av klassisk stillesittende meditasjon jevnlig ispedd gå-meditasjoner og andre kontemplative øvelser. Du vil få detaljert opplæring i den beste sittestilling for deg og hvordan meditativt best åpne, fordype og stilne sinnet med klassiske velprøvde metoder.

3.jpg

Yoga

Lett yoga hver morgen.

Hvem passer dette for ?                      

 • Først og fremst for alle som er nysgjerrig på å prøve meditativ fordypning
 • De som allerede mediterer som vil oppleve intensiteten retreat-formatet gir.
 • For de som ønsker å fornye og fordype en allerede eksisterende praksis,
 • Og selvfølgelig for alle som ønsker å oppleve stillhet og ren væren.

Veiledning og undervisning               

Tilpasset veiledning vil bli gitt til både nybegynnere og viderekommende både innledningsvis og underveis.

Er dette for tøft for meg ?

Vi ønsker ikke å presse deg inn i noe du ikke er klar for, så du vil ha anledning til å ta personlige pauser når du kjenner det er nødvendig.

Kursholdere:

Eirik Balavoine

4.jpg

EIRIK BALAVOINE er meditasjonslærer og psykoterapeut og har arbeidet intenst og konstant med indre utvikling siden 1980. Han er spesielt opptatt av å forene genuin spirituell trening med psykoterapeutisk bearbeiding til en effektiv transformerende praksis, både for enkeltmennesker og par. Energi og bevissthet, kropp og pust står sentralt i alt hans arbeide. Han har undervist i Norge, Frankrike, Marokko, Venezuela og Bhutan samtidig som han har drevet en 3-5 årig utdannelse av transpersonlige terapeuter i egen skole I 15 år I Frankrike og Marokko.

Meditativt er han er trenet i TM, Zazen, Nadi-yoga, Shamatha og Vipassana. Han har arrangert stillhetsretreater siden 1984 og hans lengste egen-retreat er 6 mnd i stillhet.

Hans undervisning er preget av innsikt, engasjement, dyp tilstedeværelse og presisjon.

For øyeblikket er all hans kunnskap og passion kanalisert inn i kursrekken “Rå, Nær Væren” han leder sammen med psykoterapeut Christian Scheel, med denne retreaten som høydepunkt.


Christian V. Scheel

5.jpg
 • Psykoterapeut og Kunst og Uttrykksterapeut med fordypning i Psykodrama og kroppsorientert psykoterapi med egen praksis siden 1998. 
 • Traumekompetanse.
 • Terapeut, veileder og prosjektleder ved Alternativ til Vold i Oslo ( 2000 - 2007 ). Ledet fengsles-prosjektet i 2 år.
 • Gruppeterapeut / mannsgruppeleder i snart 20 år. 
 • Diverse videreutdanninger og fordypning innen parterapi, transpersonlig arbeid, pustearbeid, yoga og meditasjon.
 • Innehaver / leder av "Majorstua Terapifellesskap" - et tverrfaglig fellesskap av psykoterapeuter, fra 2008.
 • Medlem av NFKUT og Norsk Forbund for Psykoterapi.

Christian har utviklet en personlig og direkte stil, som med varme og innlevelse bidrar til å føre mennesker inn i dyp kontakt med seg selv. For tiden er han pasjonert opptatt med fordypning gjennom kurs-serien ”Rå Nær Væren” sammen med Eirik Balavoine. En dynamisk og dyptgående selvutvikling / selvavviklings-form i skjæringspunktet mellom psykologi og spiritualitet. 

 

Dato: 26 – 30 September 2018

Sted: Nøsen Yoga og Fjellhotell

 

Pris Retreat: 4900.­­­-

Betales ved påmelding til Eirik & Christian

Retreat-delen kan evt. deles opp i 2 eller 3 bolker hvis du virkelig har lyst til å være med men møter finansielle hindringer. Redusert pris for unge studenter.

Kontakt oss pr sms eller mail og meld din interesse. (hvis sms, så ringer vi tilbake)

Pris Overnatting:

Avtales og betales direkte med NØSEN

 • Full pensjon 4 netter i enkeltrom:   5000,-
 • Full pensjon 4 netter i dobbeltrom: 3900,-

Påmelding:

Rå nær væren: Stillhets-retreat 26.-30. September
from 3,900.00
Romtype:
Quantity:
Add To Cart

Velkommen med på en unik indre og ytre reise.

Varme hilsener,

Christian og Eirik

6.jpg