19401876_1088247347986886_2037212630931179589_o.jpg

II denne workshopen skal vi utforske en verden av plantebasert matlaging, relatert til hva som er i sesong og hvordan bruke disse ingrediensene på en leken og optimal måte. Vår oppmerksomhet vil være rettet mot hvordan å variere din matlaging på en velbalansert måte og å forstå hvordan en kan bruke ulike smaker og teksturer i mat for å lage et mer fullkomment måltid. Vi kommer til å berike vår kreativitet og selvtillit på kjøkkenet. Jo flere verktøy vi har, desto mer mot får vi til å gjøre feil, som hjelper oss med å forbedre oss. Vi skal også prøve å dekonstruere ideen om hvordan vi ser på oppskrifter og forstå hvordan vi kan lage våre egne oppskrifter basert på kunnskap om hvorfor ulike ting smaker og passer godt sammen. Vi bruker kunnskap og inspirasjon fra urgammel ayurvedisk medisin, samt moderne plantebaserte og tradisjonelle gastronomiske teknikker for å forbedre artilleriet vårt i kjøkkenet, uavhengig av hva slags erfaring vi har med vegetariansk matlaging.

Vi kommer til å dekke disse emnene:

  •  
  • Essensielle verktøy på kjøkkenet
  • Nyttige forbedringsteknikker
  • Hva man bør spare og samle på
  • Hvordan bruke det du har
  • Variasjon i matlagingsmetoder
  • Bløtlegging, spiring og fermentering
  • Optimalisering av ingredienser, avhengig av farge og tekstur
  • Kombinasjon av mat og krydder
  • Improvisasjon i matlaging

Program

Torsdag 11. oktober

  • 15:00 - 19:00                 Ankomst
  • 19:00 – 20:00                Middag
  • 20:00 – 21:00                Introduksjon. Grunnleggende informasjon om hvorfor vi er her.

Fredag 12. oktober

  • 7:00 - 9:00                   Valgfri yoga-time*
  • 9:00 - 10:00                 Frokost
  • 10:00 – 13:00               Alle starter sammen
                                         Gruppe 1 forbereder lunsj
  • 13:00 - 14:00                Lunsj
  • 16:00 - 19:00                Alle starter sammen
                                         Gruppe 2 forbereder middag
  • 19:00 – 20:00               Middag
  •  
  • 7.00 – 9.00                Valgfri yoga-time*
  • 9.00 – 10.00               Frokost
  • 10.00 – 13.00              Alle starter sammen
                                        Gruppe 1 forbereder lunsj
  • 13.00 – 14.00              Lunsj
  • 16.00 – 19.00              Alle starter sammen
                                        Gruppe 2 forbereder middag
  • 19.00 – 20.00              Middag

Lørdag 13. Oktober

  • 7.00 – 9.00                Valgfri yoga-time*
  • 9.00 – 10.00              Frokost
  • 10.00 – 13.00             Alle starter sammen
                                      Gruppe 1 forbereder lunsj
  • 13.00 – 14.00             Lunsj
  • 16.00 – 19.00             Alle starter sammen
                                      Gruppe 2 forbereder middag
  • 19.00 – 20.00            Middag

Søndag 14. oktober

  • 7.00 – 9.00                  Valgfri yoga-time*
  • 9.00 – 10.00                 Frokost
  • 10.00 – 13.00                Alle sammen. Fordeling av oppgaver.
  • 13.00 – 14.00                Lunsj og far vel!

*NOK 150 per klasse

Om Benjamin L. Medin

38465679_853057911553467_7804197624008933376_n.jpg

Benjamin har bakgrunn fra mange disipliner og kunstformer. Han er en selvlært kokk, er opplært i ayurvedisk yoga og thai-massasje, og har en grad i moderne dans.

Som R. Alexander Medins sønn, eier av Nøsen Yoga og Fjellhotell, har han hatt privilegiet av å vokse opp på reisefot og har møtt mange folk fra yoga-verdenen i løpet av sitt liv. Det var med dette som innflytelse at han først utviklet interesse for matlaging med mat fra Hong Kong og India. Mens han bodde i India lærte han mange tradisjonelle sør-indiske retter, og dette økte hans nysgjerrighet på å leke med smaker og ingredienser. Han har jobbet ved forskjellige restauranter, og hans erfaring kommer for det meste fra hans interesse i holistisk matlaging og gjennom å dele hvor gøy og viktig det er å sette pris på det vi spiser og hvordan vi forbereder det vi spiser. I 2016 og 2017 jobbet han og delvis drev kjøkkenet på Nøsen, som raskt ble berømt for sin «Nøsen-mat», og Benjamin ble oppfordret av fascinerte gjester til å gi workshop og lære hvordan man kan skape slik kunst. Velkommen!

Pris for workshopen:

Overnatting på flermannsrom: 3800,-

Overnatting på enkeltrom: 4700,-

Pris inkluderer:

  • Overnatting på Nøsen Yoga og Fjellhotell i tre netter i delt rom eller enerom med bad
  • Alle matlagingskurs i workshopen inkluderer leie av verktøy og ingredienser
  • Tre sunne vegetarianske måltider per dag
  • Inkludert te og kaffe
  • Sengetøy og håndklær
  • Leie av yoga-matte

Pris inkluderer ikke:

  • Produkter fra vår kafémeny, f.eks. spesialkaffe og -te
  • Henting og kjøring fra/til Fagernes eller Gol.

 

Referanser:

«Benjamin har lidenskap for vegetariansk mat, vegansk mat, ‘raw food’ og attpåtil ayurvedisk mat, og han forbereder det på en smakfull og nærende måte. Han er veldig kreativ og innovativ med oppskrifter. Det er gøy å se ham danse mens han lager mat og føle hans lidenskap og glede og kjærlighet for det. Jeg er vegetariansk kokk selv, og jeg synes Benjamin var veldig lett og gledelig å jobbe med. Hans spontanitet på kjøkkenet er et ekstra krydder i hans matlaging.»

Vandana Jain, Yoga- og yoga-massasjelærer ved Axelsons Gymnastiska Institut, Stockholm og Oslo.

«Benjamin er en energisk, kreativ og allsidig kokk. Hans internasjonale bakgrunn og reiseerfaring tillater ham å være dyktig i en rekke kokekunster. Han lager fantastiske retter og imøtekommer alltid sine gjesters behov. Han er også en sann glede å jobbe med på kjøkkenet. Han bringer en lystig atmosfære, holder seg avslappet under press, er alltid villig til å hjelpe og mottar kritikk på en profesjonell måte.»

Rana Haddadin

www.ranaayu.com

Påmelding:

Cooking with seasons, taste and senses Find creativity with vegetarian food
from 3,800.00
Room type:
Quantity:
Add To Cart