• Nøsen Yoga Retreat (map)
  • Panoramavegen
  • Oppland
  • Norway

Vinterferien er snart her og vi inviterer til dager som lader opp, gir deg glød og energi. Mat vil være i hovedfokus.

Kroppen kommuniserer. Den gir oss tegn når den er i ubalanse. Oppblåsthet, forstoppelse, irritabel tarm-syndrom, slapphet, angst og konsentrasjonsproblemer er noen eksempler på måter kroppen reagerer. I dag feier vi bort disse kroppslige signalene og ser på dem som "normale". Det er noe vi må tåle i en tidsjaget hverdag. Trenger det å være slik eller går det an å ta noen steg tilbake og kartlegge hva som faktisk skjer i kroppen og hodet når vi endrer på matvaner og mønstre? Mange av oss har testet ulike "quick fix" dietter som lover et lettere, sunnere liv, enten det er større muskler eller flatere mage. Lette løsninger i en hektisk hverdag. På lang sikt har slike dietter én ting til felles: de pusher kroppen og hjernen mot en permanent ubalanse.

 

Fokus:

- Matlaging etter ayurvediske prinsipper

- Smart bruk av naturlig mat- og krydderkombinasjoner for å lette fordøyelsen, gi energi og redusere stress

- Daglige yogaklasser

- Meditasjon

- Næringsrike Ayurvediske måltider 3 ganger daglig

- Rom for å slappe av og bare være.

 

I tillegg:

Privat konsultasjon on online oppfølging: for å kartlegge dine behov og hvordan du kan bringe de naturlige prinsippene inn i dagliglivet: 700,- 

Ayurvedisk oljemassasje 1 time: 650,-

 

---

 

What is Ayurveda?

Ayurveda is a healing art and science based on a 5,000 year old system of medicine. It is one of the world’s most sophisticated and powerful mind-body health systems. The science of Ayurveda is based on the principle that everything is connected, and that by addressing the root problems caused by weak digestion and lack of proper nutrition, we can get out of our body’s way and allow it to heal naturally as it was designed to do. There are many ways to understand Ayurveda. When it comes to food, Ayurveda deconstructs the qualities and elements of food in a way that complements the qualities and elements of a specific person.

 

---

 

About Rana

I am a trained Ayurvedic health advisor. I use a combination of centuries old teachings of Ayurveda and modern-day Western health philosophies to help people achieve mental, physical and spiritual balance in their lives. I specialize in using a holistic approach that combines lifestyle changes, natural food, meditation techniques and yoga to restore your body’s balance. I have a Bachelors of Science in Biomedical Sciences and a Masters of Science in Nutrition and Human Dietetics, and Ayurvedic Health Educator and Ayurvedic Chef certifications which I completed in California and Hawaii. I travel frequently - moving around the world to deepen my knowledge by learning from top practitioners and to learn about and incorporate many cultural approaches to health and wellness.

 

About Benjamin
Benjamin Lindh Medin has a background in many disciplines and art forms. He is a self taught chef, trained in Ayurvedic Yoga Massage with a degree in Contemporary Dance. Through his life he's been influenced by his father, ancient Yoga practices and living in different parts of the world practicing with various great teachers within both yoga, dance and bodywork. The main practice he shares these days is the focus on sensitive movement principles related to resistance and tension in our bodies and minds. Benjamin mainly works as a Chef at Nøsen Yoga Retreat Centre. He also gives oil massage treatments and teaches movement arts in various locations around Scandinavia and Europe.

 

 

 

---

Vinterferien er fra 24. februar - 3. mars. Du kan velge mellom et opphold på 3 dager eller hele uken. 3 dager er minimum anbefalt for å kjenne på effekten og få en god introduksjon. Etter denne uken vil det i også bli holdt helgekurs i Ayurveda, se egne events på siden vår.

 

Priser:

(inkl. mat, opphold, yogatimer og privat konsultasjon): 3 dager: 2400,-

Hele uken (5 dager): 4850,-

Påmelding:

Tlf. +47 40942008

Mail til: lindh.medin@gmail.com