Bli med oss opp i fjellheimen for en inspirerende helg med innføring i Ashtanga yoga sammen med Ayurvedisk mattradisjon, livsstil, filosofi og meditasjon.

Du vil bli guidet gjennom et nøye tilpasset program sammen med yogainstruktør Jørn André Tangen og vår ayurvediske matdronning Rana Haddadin. Denne helgen passer både for nybegynnere og litt øvede. Du trenger ikke ha gjort ashtanga før, men litt kjennskap til yoga/solhilsener er en fordel.

Quantity:
Meld meg på

Vil vil introdusere, eller fordype oss om vi allerede praktiserer; Ashtanga yoga og hvordan vi kan bruke pust og bevegelse for å skape helse, balanse og klarhet i kropp og sinn. Vi vil også utforske den ayurvediske kunsten å lage mat som nærer roten av vårt vesen samt balanserer oss og helbreder plager vi måtte ha.

Hva vil denne helgen inneholde:

- En god start på dagen med meditasjon(jappa mantra) og ayurvediske renseteknikker.

- Morgenklasser i Ashtanga Yoga etterfulgt av enkle pusteøvelser(pranayama).

- Næringsrike og helbredende Ayurvediske måltider.

- Innføring i Ayurvediske prinsipper og matlaging.

- Myk yoga, avslappende øvelser og meditasjon på kveldstid for god søvn.

- Peiskos med prat, filosofi, diskusjon og refleksjon rundt yoga og ayurveda som livsstil.

Hva er Ashtanga Yoga:

Ashtanga yoga er et holistisk system for praktisering av Yoga som tar for seg alle aspekter av kroppen, pusten, sinnet og mellommenneskelige relasjoner. Gjennom denne vakre praksisen kan vi finne helse og friskhet, klarhet i sinnet, stabilitet og en sann tilfredshet i livet. Hva du vil lære:

- Innføring/fordypning i Primary Series.

- Solhilsen A+B

- De stående asanas(stillinger)

- De viktigste og primære sittende asanas.

- Den avsluttende sekvensen som roer ned nervesystemet og restituerer kroppen.

- En innføring i Yogisk filosofi med bakgrunn i Yoga Sutras og Hatha Yoga Pradipika.

Hva er Ayurveda:

Ayurveda er et 5000 år gammelt medisinsk system og vitenskap. Det er en av verdens mest sofistikerte systemer for å bringe helse til kropp og sinn. Den ayurvediske vitenskapen er basert på at alt er sammenkoblet og at ved å adressere roten til en sykdom, eller et problem, med riktig ernæring kan vi hjelpe kroppen til å lege seg selv med naturlig og optimalt.

Program

Fredag

17:30 Kort meditasjon, jappa mantra, etterfulgt av avslappende rolige yogaøvelser og hvile.

19:00 Middag.

Lørdag:

06:30 Meditasjon, jappa mantra etterfulgt av en innføring i Ashtanga Yoga systemet der vi ser på solhilsener, de stående stilligene, noen av de sittende stillingene og avsluttende sekvens med fokus på inversjoner.

09:00 Frokost

10:00 Intro til Ayurvedisk matlaging og prinsipper av Rana.

12:00 Lunsj

(Fritid, ta deg en tur i den friske fjelluften)

15:30 Kort yoga sekvens og videre utforskning av Ashtanga Yoga systemet. Liten pranayama økt etterfulgt av introduksjon til yoga filosofi, en liten prat med åpning for diskusjon og refleksjon rundt yoga som livsstil.

18:00 Middag

Søndag:

06:30 Meditasjon, jappa mantra, videre innføring i Ashtanga Yoga.

09:00 Frokost

10:00 Tristhana og Vinyasa. Konsept og praksis.

12:00 Lunsj og avreisePris: 2700,- for hele helgen, inkl. mat og losji.


Påmelding: post@nosenyoga.no