For andre året på rad organiserer vi Norges Yogafestival på Nøsen Yoga Retreat Center. Mange av Norges fremste yoga lærere er på plass og dyktige internasjonale lærere innen yoga og buddhisme vil komme. Det vil bli et bredt tilbud av klasser, foredrag, workshops, debatter blandet med lek og moro.  

Festivalen holdes fra 1. til 9. juli. Det vil være et variert tilbud av klasser som passer alle nivåer fra morgen til kveld. Klassene foregår parallelt i to studioer hver dag og du kan finne det nivået som passer best for deg innen yoga, meditasjon og pusteøvelser.  Det vil også organiseres fjellturer i området med guide. Muligheter for kano og SUP padling er tilgjengelig. Nøsen ligger i Valdres vakreste stølsområder og det er mange fine sykkelveier i området. Maten vil være noe av det beste Norge har å by på og vi har et lag av kokker som holder meget god standard. 

Vi følger opp suksessen fra i fjor med å fokusere på ”Likheter og Ulikheter innen Yoga og Buddhismen”. Vår kjente Rinpoche Dolpo Tulku og den respekterte Ajahn Kalyano Bhikkhu er begge meget interessert i yoga og vår ledende norske akademiker Knut. A. Jacobsen, og våre gjestelærere fra India har mange års erfaring med egenpraksis, forskning og studier bak seg. Vi vet at dette møtet med likesinnede som har viet sitt liv til praksis og studier vil bli berikende for alle parter. 

Festivalen setter fokus på kontemplasjon, lek, egentid, fellesskap og vil belyse likhetene og ulikhetene innenfor de forskjellige tradisjoner. De respektive lærerne vil holde foredrag om hver spesifikk tradisjon de tilhører. De vil møtes til debatt om relevansen av de forskjellige praktiske øvelser som ligger til grunn for den tradisjonen de representerer. Hva som gjør denne festivalen så unik er at våre lærere og foredragsholdere er meget nysgjerrige på hverandres tradisjoner og vil ta del av hverandres klasser, foredrag og workshop. I fjor så vi diskusjonene kunne fortsette i flere timer utover kvelden i matsalen, utendørs og foran peisen. Denne festivalen er derfor en unik mulighet til å treffe erfarne lærere i en avslappet setting der du kan samtale med de og se de ta del av aktivitetene som holdes.

Festivalen inviterer til en god blanding av respekterte disipliner som alle har bemerket seg i det moderne yogamiljøet. Det vil bli lekefull Acro Yoga praksis, avslappende Myk Yoga, hengiven Ashtanga Yoga og funky-fresh Jivamukti Yoga. Klassiske meditasjonsøvelser og pusteteknikker vil undervises hver dag og det er en gyllen mulighet for alle utøvere av yoga til å berike sin praksis, lære av de forskjellige tradisjoner og fordype seg i yoga.

 

Nøsen er et gammel fjellhotell med aner tilbake til 1888. Det var et av de første høyfjellshotell som ble bygget i Norge. Det har gjennomgått omfattende oppgraderinger seneste året. Stedet ligger på 900 meter i praktfulle omgivelser med en fantastisk utsikt. Hotellet har to yoga studioer, konferansesal, matsaler, TV-stuer, peise-stuer og flotte fellesarealer. Alle rom har god standard med dusj og toalett.  

Norges Yogafestival er en hyllest til yoga i hverdagen og hvordan man integrerer en daglig praksis som gir større klarhet, ro, innsikt og velvære. Det finnes mye å glede seg over i Norge. Praktfull natur og oppløftende yoga. Begge beriker hverandre og her vil du få nydelig og sunn mat som beriker sansene og støtter din praksis.

Hver dag har en fast struktur med mange forskjellige klasser. Det er frivillig hvilke klasser man ønsker å ta del av. Hver morgen begynner med meditasjon, fortsetter med fysiske yoga øvelser og forskjellige pusteteknikker før frokost. Så blir det Vedic og Klassisk Sanskrit, etterfulgt av forelesninger innen klassisk yoga og buddhistisk filosofi. Etter lunsj er det tre times pause før klasser i Acro Yoga, Myk Yoga og Jivamukti Yoga. Før middag vil det alltid være et foredrag eller en debatt. Etter middag avsluttes kvelden med meditasjon, dans eller en tur under stjernehimmelen.