• Nøsen Yoga og Fjellhotell (map)
  • Panoramavegen
  • Oppland, 2960
  • Norge

Velkommen til Norges Yogafestival på Nøsen!

For 7. året på rad arrangerer vi Norges Yoga Festival i smørøyet av den norske fjellheimen. Denne festivalen, 16-23. Juli 2021, er en hyllest til det voksende yogamiljøet i Norge. Her vil du møte noen av Norges fremste yogainstruktører samt internasjonale lærere innen både yoga, buddhisme og filosofi.

Vi inviterer alle til å komme og oppleve et variert tilbud av klasser, foredrag, workshops,  debatter og gruppesamtaler. Vi ønsker alle våre deltagere et nydelig opphold. Her kan dere slappe godt av, fordype dere i forskjellig aspekter av yoga, møte nye venner og forbedre din egen yogapraksis.

Under disse dagene vil du treffe over 20 lærer og kunne velge blant over 100 klasser og foredrag som kan inspirere deg i din videre utvikling i yoga. Vi har et variert tilbud av klasser for både nybegynnere, øvede og avanserte. Klassene vil foregå parallelt i tre ulike yogaromer fra morgen til kveld.

Hver dag vil du kunne nyte tre næringsrike vegetarmåltider fra våre fantastiske kokker. Mellom klassene kan du bade i Storfjorden, hoppe i fossen, ligge i gresset å slappe av eller vandre på vakre turstier i den praktfulle fjellheimen. Vi har også utleie av sykler, SUP-brett og kano.

Årets fokus: Livsglede. Disiplin og ro i hverdagens utfordringer

Det siste året ble mer utfordrende enn alle kunne forutse. Isolasjon, hjemmekontor, ensomhet, fysisk og psykisk forfall og en fortvilelse over å ikke vite. Hva venter nå og hvor er vi på vei?

Som en hyllest til livet, yoga og det rike varierende tilbud av stiler, tradisjoner og disipliner inviterer vi dere hit til Nøsen. For å sammen rette et målrettet fokus på hva yoga er, hvordan det påvirker vår hverdag og hvordan vi kan finne klarhet og overskudd i utfordrende stunder.

Her vil du møte Norges ledende yogainstruktører på ulike fagfelt. Du kan prøve ulike stiler, teknikker og tradisjoner og ta del av forelesninger og debatter om hva yoga er.

Hovedfokuset i yoga er hva som skjer akkurat nå.

  • Yoga fokuserer på disiplin, handlingskraft og tilstedeværelse i øyeblikket.

  • Å tøye kroppen er relativt lett, å tøye sinnet er vanskeligere.

  • Hvordan kan vi lære oss å møte livets opp og nedturer med balanse?

 

Hva er en god yogapraksis? Hvordan kan vi finne styrke og disiplin til å utvikle den?

  • Hva er gode yogaøvelser?

  • Hvilke øvelser hjelper oss til å foredle kropp og sinn?

  • Hvordan kan vi bli kvitt rastløshet, tvil, usikkerhet og uvitenhet via yogaøvelsene?

 

Yoga har blitt pop-kultur. Er det bare en ny form for trening?

  • Er alle yogaformer og tradisjoner like gode, eller er min yoga bedre enn din?

  • På hvilken måte tror vi at yoga kan berike det store fellesskapet som vi er en del av?

 

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Nøsen for å ta del av gode fellesskap samtaler, klasser og foredrag. Vi gleder oss til å trene, oppleve og utforske yoga sammen med deg.

Overskuddet fra festivalen vil gå til prosjektet «Back in the Ring». Et prosjekt som har som mål å hjelpe mennesker som har falt utenfor i samfunnet og gi de mulighetene til å reise seg igjen.