Vi gleder oss alltid litt ekstra når Kristin Flood kommer til Nøsen. Denne dama er en kilde til dype samtaler om mysteriet å være menneske. Det er alltid noe å lære, å forstå. Hun har alltid et perspektiv som inspirerer. Men kanskje mest av alt gleder vi oss til stillheten. Kristin holder stillehetsretreater på Nøsen, og det fordrer at hele Nøsen crewet må ta hensyn - og være i stillhet.

Kristin Flood.JPG

«Da jeg kom til Nøsen første gang var plassen helt i tråd med hva jeg var på leting etter: Et sted med nærhet til naturen. Nøsen var dessuten et sted hvor arbeidet med det indre allerede var etablert. Jeg har holdt stillretreater i et nonnekloster i Italia i 15 år. Riktignok er det en stor kontrast, men på Nøsen finner jeg en atmosfære som ligner, der de som jobber er dedikert, ikke i bønn, men i sin yogapraksis. På en stillhetsretreat lærer du hvordan du kan bli mer autentisk hvordan du kan modnes fra innsiden og ut. Psykologisk og åndelig.»

På retreaten på Nøsen er deltagerne i stillhet i fire dager, også under måltidene.

Selv har Kristin en meditasjonspraksis, og selv om hun ikke er katolikk har hun reist rundt om i Italia og bodd i forskjellige klostre. Slik har hun erfart at stillhet er et unikt verktøy for indre vekst. Hennes bøker Amor Fati, I Frans av Asissis fotspor, Rom for stillhet og Nærvær forteller om ulike aspekter i en personlig utvikling.

«Jeg har bodd i Italia i 30 år, et land med sterke åndelige røtter. Det er naturlig å ha en tro, å gå i messe eller søke stillhet. Klostrene er fortsatt så levende. Munkene og nonnene vet hvordan større innsikt kommer gjennom erfaringen av stillhet.»

Kristin er bosatt i kunstbyen Venezia og er naturlig nok dypt engasjert i kunst-og kulturhistorie. Hun mener at Europas kulturelle røtter ligger i Italia. Nå er det den italienske dikteren Dante Alighieri som engasjerer henne. Hun har jobbet med en fri gjenfortelling av hans verk ´Inferno` i mange år. I mai kommer boken ´Dantes Inferno`, en historie om Dantes vandring gjennom jordoverflaten og ned i Inferno, helvete, og fram til hans møte med den største demonen av dem alle: Lucifer.

«Det er interessant å oppdage hvordan dette verket fra 1300 tallet fortsatt er aktuelt. Teksten kan leses symbolsk, på ulike måter. For eksempel som en invitasjon til å tørre å se seg selv i hvitøyet. Altså bli klar over våre skyggesider, og at vi kan leve et bedre liv hvis vi velger annerledes. Men den evigvarende søken etter sannheten er utfordrende. Jeg håper at jeg med denne gjenfortellingen kan skape interesse, nysgjerrighet og utvide horisonten til mottakerne. Viktig litteratur og kunst peker ofte mot det samme: at alle mennesker kan vokse og modnes til å bli mer ekte og sanne.»

Kristin avslutter samtalen med en varm oppfordring: «Lytt til den lille stemmen i deg. Følg kallet ditt. Tro på det! Selv om det er skummelt, fører DET deg videre - også i motgang.»

Kristin kommer jevnlig til Nøsen og hennes retreater og workshops har blitt svært populære. Er du interessert? Følg med på våre sider under retreater og workshops.

Vil du vite mer om Kristins kan du lese her: www.kristinflood.com