Det er ikke alltid like lett å finne motivasjon. Til egenpraksis (yoga), hjemmekontor, stå opp tidlig, enda flere digitale møter, finne mening og ha selvdisiplin… i disse Korona tider. Det er så lett å bli lei denne fellesdugnaden. Det å «stille opp for fellesskapet» ble langt mer utfordrende enn vi kunne forvente oss. Samtidig har vi ikke noe valg. Det er nå det gjelder, det er nå vi må ta grep, være forsiktig, ta de rette prioriteringene og gjøre de rette valgene.

Foto: Nicki Twang - www.twang.no

Foto: Nicki Twang - www.twang.no

Akkurat som med yoga. Det er nå det gjelder. I hvert øyeblikk! Noen dager kan det være lett, andre dager er det vanskelig, men yoga er alltid tilgjengelig som den forenlige stabile kraft i kropp og sinn. Det er bare et hav av ignoranse, rastløshet og forstyrrelser som kommer i vegen. Derfor er det så lett å forstyrres, overmannes, utmattes og bare resignere når livets utfordringer og uendelige kaos gjør seg gjeldene.

Akkurat som med Covid eller som det uforutsette i livet - vi må komme oss igjennom det. Helst uten mer lidelse og forhåpentligvis med litt mindre smerte enn vi allerede har opplevd og skapt. Klarer vi å gå videre med løftet hode og finne klarhet og styrke i noe som er stabilt? Yoga, når det er som best, fremmer stabilitet, styrke, klarhet og kraft på alle plan. Utfordringen er bare, hva velger vi å se, hva prioriteter vi og hva fokuserer vi på når det er ordentlig vanskelig?

Forhåpentligvis skal de fleste av oss komme oss gjennom Covid krisen og alle våre livskriser, men hva er det vi opplever på vegen? Blir vi en bedre utgave av oss selv, kan vi foredle oss, utvikle oss og vokse som mennesker? Eller mister vi oss selv i prosessen?

Alt vi eier og har skal vi en dag miste. Det er uunngåelig. Det viktigste av alt vi har er et harmonisk sinn, en indre balanse, en nærhet til livet i hjerte, hjerne og sinn som gir klarhet og tilstedeværelse. Det er så lett å glemme i disse livskriser. Vi sluntrer, glemmer, prioriterer feil, og uten at vi merker det står vi på sidelinjen til livet istedenfor å aktivt delta.

Så kjære venner ikke mist motet i disse vanskelige tider. Saker endrer seg, alt er i konstant bevegelse. Vi må pass på å ikke minste vårt eget sinn! Spør heller deg selv: «Hva velger du å fokusere på, hva er det du prioriterer?» Kan du ta vare på de små øyeblikkene her og nå? Kan du finne stabilitet, klarhet og glede små ting, nære relasjoner og i øyeblikk, her og nå? Det er mye styrke i det. Det er en dypere form for mening vi lett mister i alt annet som skurrer og forstyrrer. Så våg å ta tak i det enkle, ta vare på livet, deg selv, dine nærmeste, det vakre samfunnet vi lever i. Her og nå.

Det er det største livet kan lære oss. Ikke for at vi skal bli noe, frykte noe eller lengte etter å være et annet sted. Men fordi vi fortjener indre klarhet, glede og en nærhet til livet i seg selv. Det finner vi ikke i de konstante ytre forstyrrelsene men i tilstedeværelsen av en kraft som bare er.

Det er yoga på sitt beste, men for å forstå det og oppleve det må vi øve oss på å luke bort alt som forstyrrer og beskytte det som lindrer og gir klarhet til livet her og nå. Lykkes vi med det blir alt bra.