Det siste året har vært tøft for alle. Tålmodige har vi ventet på at ting skal bli bedre. Så blir det plutselig mye verre! Livet er utfordrende nå og det er så lett å irritere seg, klage, løfte en pekefinger og kommentere i vilden sky.

Det er forståelig at mange sliter og har det tøft. Dette er de vanskeligste tidene på flere tiår og vi har vel ikke helt sett konsekvensene av alt ennå. Så hva gjør vi? Fortsetter å klage eller bretter opp armene og finner et stabilt fokus?

Foto: Nicki Twang - www.twang.no

Foto: Nicki Twang - www.twang.no

Vi velger det siste. Alt er jo i konstant endring. Oppturer og nedturer avløser hverandre i en evig syklus. Vi kan spinne rundt i en runddans, eller vi kan stoppe opp, ta en liten «re-sett» og fokusere på det som virkelig betyr noe: harmoni, indre glede, selvinnsikt, gode samtaler, møter mellom mennesker og en dyp forståelse og engasjement for menneskeverd, likeverd og at vi trenger hverandre i denne vanskelige tiden.

Isolasjon og utenforskap gjør oss syke og det er så lett å visne i egne begrensninger og en kjedsommelig digital virkelighet. Alt blir distansert, ting mister lett mening og vi befinner oss i en kjedelig TV-serie som aldri slutter. Om vi ikke selv tar grep. Løfter oss opp, trykker på Av-knappen av all unødvendig (dess) informasjon som preger og farger våre liv.

Endring kommer. Det ser tross alt litt lysere ut, men hvilken endring har skjedd i oss selv? Har vi blitt tyngre i kropp og sinn eller klarer vi å løfte blikket, se helheten og fokusere på det som er stødig.

Yoga gjør vondt til tider. Det er utfordrende, akkurat som livet, men når vi rommer våre vondter og verker, stivhet og trangsyn, åpner det seg et indre rom som gir nye perspektiver, klarhet og stabilitet. Finner man harmonien der blir hverdagen så mye lettere å leve. En indre gnist og glød lyser vei, du finner en ny forankring som utligner forvirringens spinnville mørke kaos når det mister sitt holdepunkt over oss i sinnet, hverdagen og livet.