Hver morgen ser jeg mot fjellene og hver morgen føles det som jeg mister pusten. Eller som om hjertet smelter. Det er alltid de samme fjellene og den samme utsikten men jeg blir aldri lei. Ikke klarer jeg å finne ord som er vakre nok til å beskrive det heller. Kan du tenke deg at du våkner opp fra Savasana, etter en intens yogaøkt, så ser du ut på de fantastiske fjellene som speiler seg i lyset fra sola som er på vei til å stå opp, eller kanskje de gjemmer seg på en mystisk måte i et slør av tåke… Det berører meg på en så grunnleggende måte. Det føles som om jeg lever litt ekstra, eller at jeg bare er.

Hunder Eva.JPG

Naturen rundt oss har noe å tilby alle, uansett sesong. Den frister oss til å oppdage, til å gå, til å gå oss vill og til å finne veien hjem. Du kan tilbringe timesvis på å krysse fjellrygger, oppdage steiner, krystaller og huler. Eller du kan ta en kort spasertur ned til innsjøen, sitte ved vannkanten og observere hva som skjer rundt deg. Hver eneste årstid har uendelig mye å tilby, det er bare opp til deg å velge.

I løpet av vintermånedene blir Nøsen et snøkledd eventyrland, et slags episenter for langrennsløyper som forbinder oss med omkringliggende Vaset, Gravset og Golsfjellet. Varm sjokolade på termosen, appelsin og kvikklunsj i sekken og her er jeg midt i den norske postkort-drømmen.

Jeg er lett å begeistre når det kommer til puddersnø. Da hopper jeg ut av Savasana på null tid, pakker det som trengs inkl. skredspade og ekstra snacks og styrter på dør, klar for å svette litt ekstra i jakten på det hvite paradiset oppå en ny fjelltopp. For det er balsam for sjelen, den der stille hviskelyden som kommer fra ski som sklir over helt nytt pudder.

utsikt.JPG

Når snøen smelter og dagene blir lengre, når det blir varme i lufta med nye lukter og nye lyder, lades vi med en annen energi. Klar for nye oppdagelser. Samme gamle stedet. Helt nye eventyr!

Vi føler oss rike på en luksus som ikke kan kjøpes for penger. Vi tusler ned til vannet, kler av oss, lar vannet fra smeltet is og snø berøre huden. Vi legger oss i gresset og sammen med venner og kolleger drømmer vi om nye steder og nye eventyr. Men uansett hvor vi befinner oss, om det er på fjellet, i byen eller ved havet - yogapraksisen er den samme for oss alle. Den lærer oss å sette pris på det vi har rundt oss - på de små øyeblikkene i livet.