• Nøsen Yoga og Fjellhotell (map)
  • Panoramavegen
  • Oppland, 2960
  • Norge

SOFT SOMMER RESET 

Bindevevsyoga, gongbad, pust, kakao og bålseremoni, og gode naturopplevelser.

v. Nanne Emelie Andersen: Kroppsterapeut, musiker, yoga- og meditasjonslærer

Hjertelig velkommen til en sommerhelg hvor vi skal mykne kroppen og balansere nervesystemet. Vi tillater oss å synke inn i hjertet, i nærvær og indre kontakt. Vi gir slipp på stress og nyter sommeren sammen på vakre Nøsen.

Denne helgen inviteres du til en deilig kombinasjon med flow yoga, myk yoga, pust og meditasjon. I kombinasjon med Lydbad, kakao og bålseremoni. Alt sammen for å invitere oss inn i en dypere indre kontakt med oss selv, omringet av det vakre naturlandskapet Nøsen inviterer til.

Som kraniosakralterapeut og yogalærer er Nanne Emelie lidenskapelig opptatt av å arbeide med bindevevet og integrerer denne kunnskapen i yogaen. Hun har gradvis beveget seg mot en myk og innfølende tilnærming til kroppen, der fokuset ligger på å myke opp bindevevet og bringe balanse til nervesystemet. I tillegg til denne tilnærming, bruker hun også syngeboller, gonger og lydbad for å berike undervisningen og skape en helhetlig opplevelse.

Fredag kveld blir det myk yoga, gongbad og lydreise. Vi lander i kroppen og hviler etter reisen til Nøsen.

Lørdag kveld gjør vi en kakaoseremoni rundt bålet. Seremoniell kakao øker hjertefrekvensen og styrker dermed kontakten med hjertet og inviterer til et dypt nærvær med oss selv. Ved bålet holder vi en enkel bålseremoni som symbol på å gi slipp på det vi ikke lengre trenger, og invitere inn det nye.  

Gjennom hele helgen benytter vi flowyoga og restorativ yoga til å styrke kroppen om morgenen og balansere nervesystemet og roe oss ned på ettermiddagen. Yogaøktene vil fokusere på å mykne opp bindevevet. Vi tar oss tid til å virkelig lande i stillingene, for å skape den myke indre kontakt med oss selv.

Lørdag Formiddag inviteres du på gåtur til en gammel samisk leirplass nær Nøsen, der vi vil gjøre en nærværsmeditasjon. 

Hjertelig velkommen til en helg hvor vi skal ha det skikkelig hyggelig sammen!

Morgenflyt (yoga)Lørdag/Søndag

Om morgenen vekker vi kroppen og skaper bevegelse med en myk, men aktiv, yogapraksis. Vi starter mykt med solhilsener. I denne praksisen fokuserer vi på å lande i posisjonene, slik at vi kan bringe den myke bindevevstilnærmingen inn i de aktive posisjonene.

Restorativ bindevevsyoga (yogasomatics): lørdag

I denne økten finner vi velvære i kroppen. Vi hviler inn i rolige øvelser med god tid i de restorative posisjonene. Vi forbinder oss enda dypere til det myke i kroppen og gir slipp på gamle spenninger. Dette er en øvelse som mykner opp bindevevet og hjelper oss til en skånsom, men effektiv, frigjøring av blokkeringer. Mange som opplever spenninger i korsrygg og nakke har stor effekt av denne praksisen. Har du drevet med yoga lenge kan du oppleve at øvelsene på en sunn måte bringer deg enda dypere inn i stillingene, slik at din vanlige praksis blir enklere og dypere.

Lydreise: Fredag

I et lydbad vil frekvensene fra lydbølgene, gongen, stemmen og syngebollene bringe kroppen i dyp ro og avspenning. Lydbadet virker som massasje på bindevevet og gir deg en behagelig sanseopplevelse på cellenivå. For å skape et bilde av hvordan lydmassasjen virker i bindevevet og cellene kan du forestille deg de små bølgene som oppstår i vann når det utsettes for vibrasjoner. Denne lydmassasjen kan gå veldig dypt i kroppen. Den virker regenererende, behagelig, subtil, og avslappende. Under selve lydreisen ligger du på en yogamatte med lukkede øyne og bare slapper av.

Kakao- og bålseremoni: Lørdag 

Kakao-seremonien finner sted på terrassen bak hovedhuset, med utsikt over fjellet. Vi drikker seremoniell kakao fra Guatemala, som styrker forbindelsen til hjertet. Vi mediterer over intensjonene våre, hva vi ønsker å frigjøre oss fra og hva vi beveger oss mot. Deretter holder vi en bålseremoni med joik og tromming. Har du en tromme kan du ta den med, eller du er velkommen til å lytte og meditere.

Avbalansering av nervesystemet (pust)

Gjennom helgen vil vi lære noen enkle pusteøvelser som balanserer nervesystemet. De vi bruker er spesielt utvalgt blant mange, da de er enkle å gjøre, huske og ta med hjem.

Om Nanne Emelie Andersen

Nanne Emelie Andersen er yoga- og meditasjonslærer, kraniosakral-terapeut, lyd-terapeut, sanger og musiker. 

Nanne Emelie har dykket inn i verden av yoga og meditasjon i over 25 år, og hennes lidenskap ble vekket allerede som 19-åring da hun forelsket seg i yogaen. Hennes reise med meditasjon begynte allerede i barndommen, og siden den gang har det vært en naturlig og uunnværlig del av hennes daglige rutine og livsstil.

Som kraniosakralterapeut er Nanne Emelie lidenskapelig opptatt av å arbeide med bindevevet og integrerer denne kunnskapen i sin praksis med yoga, der fokuset ligger på å myke opp bindevevet og bringe balanse til nervesystemet.

Hun har passion for å utforske kraften i lyd og dens terapeutiske effekter på kropp og sinn. Gjennom hennes praksis har hun utviklet en lidenskap for å skape meditative lydreiser som virker på et dypt nivå, helt ned på celleplan. Disse lydreisene inviterer deltakerne til å dykke inn i en indre verden av stillhet og kontakt. Med en kombinasjon av lyd og stemme, guider Nanne Emelie deltakerne gjennom en reise som kan fremme dyp indre forbindelse.

Nanne Emelie (RYT 600) har to sertifiseringer i Alignment Vinyasa Yoga og har også fullført to lærerutdanning i Restorative Somatic Yoga og Somatic Yoga (bindevevsyoga). Hun har derudover en række uddannelser bag sig innen coaching, personlig udvikling, og er bla uddannet Enhetsterapeut hos Audun Myskje. Hun har forpliktet seg til å videreutvikle sin ekspertise og er for øyeblikket engasjert i en omfattende utdanning innen Holotropisk Pust, basert på Grof-pusteteknikker.
Connect with Nanne:
kontakt@somahelse.no

www.somahelse.no

Facebook: somahelse

Program

Fredag 5 Juli:

  • 15.00 - 17:00 - Check-in

  • 17.30: Velkomst og inn-toning

  • 18.00: Middag Spise sammen og bli kjent

  • 19.30: Myk bindevevsyoga og lydbad Landing

Lørdag 6 Juli:

  • 08.00- 09.15: Myk morgenflow yoga Tilpasset til alle nivåer

  • 09.15: Frokost

  • 11.00: Gåtur til den samiske plassen Nærværsmeditasjon med pust

  • 13.00: Lunch Egentid

  • 16.30 - 18.00: Myk restorativ bindevevsyoga Avbalansering av nervesystemet med pust

  • 18.00: Middag

  • 19.30: Kakao- og ildseremoni (Ute)

Lørdag 7 Juli:

  • 08.00 - 09.15: Myk morgenflow yoga 

  • 09.15 - 10.00: Frokost

  • 10.00 - 11.00: Utsjekking

  • 11.00 - 13.00: Lunsj og Afrunding

Prisen inkluderer:

  • Undervisning under workshopen

  • Overnatting i 2 netter på flermannsrom/dobbeltrom/enkeltrom hos Nøsen Yoga og Fjellhotell

  • 3 næringsrike vegetarmåltider per dag

  • MVA er inkludert i prisen

Prisen inkluderer ikke:

  • Café-tilbudet vårt, for eks. kaffe, eller specialty teas

  • Ekstra håndklær /sengetøy

  • Henting til/fra Fagernes eller Gol (se egne priser under veibeskrivelse)