• Nøsen Yoga og Fjellhotell (map)
  • Panoramavegen
  • Oppland, 2960
  • Norge

Hjertelig og Transformativ
Sommer workshop på Nøsen Yoga Fjellhotell

Vi lever i en meget urolig tid, uroen kan legge sterke føringer på hvordan vi forholde oss til virkeligheten.
Hvordan kan vi bruke uro som en ressurs?

Når livet er vanskelig blir en uro merkbar, hvis vi kjenner etter. De aller fleste av oss tror at ubehaget skyldes at det er noe galt, enten med oss selv, med omgivelsene, eller begge deler. Instinktivt reagerer vi med å korrigere det vi tror er årsaken til vårt ubehag. Denne måten å forholde seg til uroen/ubehaget på, kaller vi et reaktivt mønster. Vi gjentar slike mønstre uten å se at slike reaktive handlinger ikke fører til frihet og balanse, men bare til nye omganger med reaktive korrigeringer (irritasjon, sine, kollaps, sjalusi, aggresjon, angst, vold, manipulasjon, avhengighet av substanser, mm.)

I dette kurset vil vi sammen åpne døren, inn til vårt laboratorium, og undersøke hvor i kroppen uroen blir aktivisert og hvordan vi kan bruke den som inngang til våre ressurser. Du vil lære deg konkrete verktøy, som vil hjelpe deg til å få økt bevissthet rundt det som driver mønstrene dine.

For å få ett lite innblikk i hva uro metoden er, kan du lese boken «Kampen mot uroen» Gyldendal forlag eller høre på uroskolen sin podkast: Guro og Guru.

Nøsen Yoga Fjellhotell er omgitt av fantastisk natur, og vi vil sørge for at du får rikelig med tid til å utforske den.
Workshopen er skreddersydd for alle som ønsker å forbedre relasjonene til sine nærmeste eller de som jobber i team med andre. Enten du er leder, ansatt, coach eller veileder for selvutviklingsgrupper, vil denne workshopen gi deg innsikt og større forståelse av hva som skal til for å skape varig endring.

Vi gleder oss til å dele denne transformative opplevelsen sammen med deg og støtte deg på din reise mot personlig vekst og dypere forbindelser med deg selv og andre.

For mer info: www.urometoden.no

Testimony fra kurs og urometoden.no

Ekte, nært og rørende. 

Helgen var for meg utrolig intens, vakker og rørende. Livsendrende. Jeg er helt utslitt og samtidig veldig glad. Jeg føler det er en gave som jeg vil ta med meg resten av livet. Det var utrolig sterke møter som ga meg muligheten til å se meg selv bedre. Ro, tid til å kjenne etter hvordan jeg egentlig har det.

Hilsen Gunhild 


Sårbar, ekte og ydmyk.

Jeg er veldig takknemlig og glad for at jeg fikk mulighet til å komme til Nøsen en gang til. Det var for meg en magisk helg, med meg selv i fokus. Tårene triller nå når jeg tenker tilbake på alle de fine oppdagelsene jeg gjorde med meg selv, samt alle de flotte menneskene jeg fikk møte. Jeg har klart å ta det med meg inn i hverdagen, lukke øynene, gi meg selv kjærlighet, barna mine og Fredrik, gå saktere, gjøre alt sakte og bare være. Det er en nydelig følelse. Jeg er sliten i kroppen, samtidig klar i hodet. Uro har selvfølgelig dukket opp, men det er bare helt perfekt og akkurat sånn det skal være.

Takk for at jeg har fått mulighet til å bli kjent med deg og denne måten å jobbe med meg selv på. Du deler så mye fint og nært, du er en nydelig guide i mitt univers.

Klem fra Anne 

Noen ord om urometoden:

Jeg har forsøkt vanlig terapi i to ulikevarianter før jeg kom borti urometoden. For meg har urometoden først og fremst hjulpet meg til å bli en god familiefar, og den har gjort det letter å håndtere temperamentet mitt. Dette har gjort at jeg har kunne bryte et generasjonsmønster og gjort at jeg har kunnet gi mine barn en større trygghet enn det jeg selv fikk. Videre har den hjulpet meg å takle livets utfordringer på en en bedre måte enn tidligere. 

Urometoden er for meg et verktøy som gjør det litt enklere å leve. 

Jeg anbefaler alle foreldre å teste ut dette, og skulle gjerne sett det som obligatorisk. 

Hilsen Jan 

Om Bernard Bøhmer

Bernard Bøhmer er en erfaren urolærer fra Oslo, som driver sin egen praksis hvor han hjelper mennesker med å bruke uro som en inngang til ressursene sine. Han holder også faste kvinne- og mannsgrupper i Oslo, og tilbyr undervisning og kurs til bedrifter, skoler og private grupper.

Bøhmer har et spesielt engasjement for å hjelpe ungdom, og de siste seks årene har han viet mye av sin tid til dette arbeidet. Hans erfaring og kunnskap har også ført til utviklingen av urometoden, som han har jobbet med og forfinet i over 18 år. Urometoden er en metode som har hjulpet mange mennesker med å finne indre ro og balanse.

Bøhmer har delt sin kunnskap gjennom en rekke kanaler, blant annet som medforfatter av boken "Kampen mot uroen", utgitt av Gyldendal forlag i 2015. Boken har fått gode tilbakemeldinger fra lesere og kritikere, og har bidratt til å øke bevisstheten om hvordan uroen driver våre reaktive adferdsmønstre.

Heidi Huseby

Denne gangen ar vi gleden å ha med oss Heidi Huseby. Hun vil holde yoga timene og gong bad, hun har 25 år erfaring som yogalærer og en erfaren gong terapeut.Vi gleder oss veldig.

PROGRAM

Fredag:

  • 15.00 - 18.00 Ankomst

  • 18.00 - 19.00 Middag

  • 19.30 - 21.00 Oppstart. Introduksjon av urometoden. Hva er ett reaktiv mønster. (bevisstgjøring)
    Vi lærer om Deep Listening, å lytte, fra et dypt, mottakelig og omsorgsfullt sted i seg selv, til dypere og ofte subtilere nivåer av mening og intensjon hos den andre personen, det er lytting som er sjenerøs, empatisk, støttende og nøyaktig

Lørdag:

  • 07.30 - 08.45 Yin Yoga

  • 09.00 - 10.00 Frokost

  • 10.30 - 13.00 Vi åpner døren til vårt laboratorium (kroppen), og støtte hverandre i å utforske våre reaktive mønster.

  • 13.00 - 15.30 Lunsj og egen tid til å utforske naturen.

  • 15.30 - 16.45 Bli oppmerksom på hva vi gir oppmerksomhet.
    Utforskning: Øvelser/sansing/kropp/tanker.

  • 16.45 - 17.45 Kundalini meditasjon

  • 18.00 - 19.00 Middag

  • 19.30- 21.00 Fokus, bevegelse, bevissthet, utfordre reaktiv atferd.

  • 21.00 - 22.00 Gongbad
    (Gongbader en meditativ lydterapi hvor gonger skaper vibrasjoner som fremmer dyp avslapning og velvære. (Gled dere ; )

Søndag:

  • 07.30 - 08.45 Yin Yoga

  • 09.00 - 10.00 Frokost

  • 10.00 - 10.30 - Check-out

  • 10.30 - 13.00 Tema: Hvordan bruker vi urometoden når vi kommer hjem.
    Integrering av verktøyene, vi bruker kunnskapen vi har lært oss og lage konkrete arbeidsoppgaver som vi tar med oss hjem.

  • 13.00 - 14.30 Lunsj og avreise

Pris inkluderer:

  • Overnatting i to netter på flermanns- eller enkeltrom hos Nøsen Yoga og Fjellhotell

  • Undervisning

  • Tre sunne vegetariske retter om dagen

  • Kompletterende te og kaffe

  • Sengetøy og håndklær