• Nøsen Yoga og Fjellhotell (map)
  • Panoramavegen
  • Oppland, 2960
  • Norge

Velkommen til våren - en tid hvor vi utfolder oss, vekkes til livet igjen, spirer og åpner opp. øynene. På vår helge-retreat kan du kjenne hvordan kropp og pust henger sammen, utfordre og utforske pustens potensiale i Breathwork, og kjenne sammenhengen mellom pust og bevegelse, og på styrke og strekk i deilige BODYART klasser. I tillegg får du en nydelig Yin Yoga klasse, samt en egen økt med pusteøvelser - både i teori og praksis.

Denne helgen vil du møte Isabelle Aguilera og Christina Støle Therkildsen. Lærere med bred erfaring og kompetanse som gir trygge rammer for en omfavnede helg for hele deg.

ISABELLE AGUILERA er osteopat, yogalærer (Hatha), Breathwork fasilitator, BODYART master trainer og personlig trener. Hun har drevet Spireklinikken og Studio Spire i Stavern - der hun tilbyr osteopatisk behandling i tillegg til å undervise varierte timer på eget studio. Hennes spesialkompetanse er kvinnehelse og hennes spesialinteresse er sammenhengen mellom kropp, følelser og pust. Lidenskapen for å se hele mennesket. Gi verktøy slik at du kan få bedre kontakt med seg selv via kroppen.

 

CHRISTINA STØLE THERKILDSEN er lærer på vgs og gründer av Krønsj og Catslide. I tillegg er hun kursholder innen ulike treningsformer som Trigger Point og TRX i tillegg til BODYART. Hun er yoga utdannet (Hatha og Yin) og underviser på eget studio samt bedrifter innen pust, bevegelse og stressmestring. Hennes spesialkompetanse er bevegelse – den holistiske og den funksjonelle, og hennes spesialinteresse er musikk og hvordan riktig og variert bevegelse gir kroppen den helhetlige og balanserte belastningen som gir oss alle en sterk, smidig og smertefri kropp.

 

Hvilke klasser får du oppleve med oss:

BREATHWORK: Bli med å oppleve pustens fantastiske potensiale!

Vi jobber med Bevisst Sirkulær pust, en intens pustemetode for å få tak i dypere lag i oss selv, fysisk, mentalt og emosjonelt. Som alt annet vi trener på vil dette også være en treningsøkt, der du får din belønning etter pustesesjonen, inn i meditasjonen. Flere opplever dype forløsninger, åpenbaringer og hvile.

Er det vanskelig å puste dypt?

Har du hørt at du må gjøre pusteøvelser men vet ikke helt hvorfor?

Har du mye spenninger i kroppen?

Har du mye smerter eller stress i hverdagen?

Svarer du ja på noen av spørsmålene over, er dette definitivt en opplevelse for deg!

Fokuserte pusteøvelser skaper direkte tilgang til nervesystemet hvor det ligger ubegrenset potensiale for emosjonell, energisk og fysisk healing. Ved å hengi seg til pusten kan man oppnå fantastiske fordeler som å frigjøre stress i kroppen, forbedre søvnkvalitet, økt mindfulness, og generelt få bedre kontakt med kroppen sin.

BODYART:

BODYART® er et funksjonelt bevegelses-system designet av Robert Steinbacher som balanserer styrke, fleksibilitet og mental konsentrasjon. Alle BODYART® klasser er utført barbeint med kroppen som eneste utstyr.

Basert på Tradisjonell Kinesisk Medisin med prinsippene om Yin og Yang, som kan forstås som passive og dynamisk energi, utfordrer BODYART® både til kraftig, dynamisk energi med passiv avslapning. Holistisk, intens og målrettet treningsmetode som gir helhetlig trening og varig effekt i det daglige liv.

Gjennom bevegelsene i timen er fleksibilitet og balanse sammenkoblet. Øvelsene er en blanding av dynamiske og statiske og vi leker med spenning og avspenning og utforsker spennet mellom de to. Positive effekter er stabilitet, koordinering, velvære, forbedret holdning, forebygging og motvirkning av ryggsmerter samt stressreduksjon.

Vi kjenner alle på nye behov når det kommer til bevegelse. Stressmestring og tilstedeværelse i kroppen gir oss et fortrinn til å heale oss selv. BODYART gir balanse. En følelse av indre massasje.

BODYART MYOFACIAL:

I tillegg til de grunnleggende prinsippene om yin&yang og de 5 elementene som BODYART består av, vil vi i disse timene gå enda mer i dybden på de myofascielle linjene. Vi skal ekspandere, føle, puste og styrke! Pusten er hovedfokuset, og sammen med bevegelser som strekker og aktiverer kroppen i flere retninger samtidig. Med god veiledning vil du føle kroppen som en helhet når du deltar på BODYART MYOFASCIAL!

Bindevevet vårt kobler alt i kroppen vår sammen, som en slags supermanndrakt, og alle endringer gjort av bevegelse, aktivering eller pust vil påvirke kroppen din enten positivt eller negativt.

I denne klassen kan vi love deg en GOD FØLELSE i både kropp og sinn!

BODYART FLOW:

I tillegg til de grunnleggende prinsippene om yin og yang og de 5 elementene som BODYART består av går vi dypere inn i meridianer og påvirkning av organer. Vi flyter fra stilling til stilling og pusten veileder oss hele veien. Vi skal ekspandere, føle, puste og styrke! I flow klassen vil du kjenne på effekten av bevisste bevegelser sammen med pust, og forhåpentligvis vil du kjenne en stor forskjell i deg selv etter klassen! Meridianer er fra tradisjonell kinesisk medisin og er energikaknaler som kommuniserer fra organstrukturer til hodet og tilbake. God helse er avhengig av fri flyt av energi. Blokkeringer eller stagnasjon av energi fører etterhvert til ubalanse i de indre organers energinivå, som igjen kjennes på kroppen.

 

YIN YOGA:

Kjenner du at tiden bare flyr forbi, uten tid til å puste eller henge med? Uten tid for å kjenne etter, hva er det jeg egentlig vil, og liker å gjøre? I denne timen får du plass, rom, pause- tid til å kjenne etter.

En myk og rolig yogatime hvor stillingene holdes lenger, og fokus ligger på fysisk og mental ro. De fleste stillingene i Yin Yoga foregår sittende eller liggende, med støtte fra puter, bolster og tepper for å kunne spenne av muskler og få tilgang til de dypere lagene av bindevevet. Yin er både fysisk og mentalt en en motvekt til en hektisk hverdag. Yin yoga redusere stress, løser opp i spenninger, både fysisk og mentalt og gir balanse. Yin gir rom for restitusjon og meditasjon som er integrert i timen.

I denne klassen vil vi også fokusere på bevegelser og pust som bedrer søvn og søvnkvalitet, fremmer hvile og restitusjon. Vi puster, lander, beveger oss mykt, har god tid i posisjonene og får en god og dyp avspenning på slutten av klassen.

Passer perfekt for deg som sliter med søvn, kjenner på stress og utbrenthet, trenger mer hvile, og få kontakt med pusten sin igjen! 

PROGRAM:

Fredag:

  • 17.00-18.00 Velkomst og intensjonsetting

  • 18.00 middag

  • 19.30-21.15 En introduksjon til BODYART – Bodyart Flow (water) m/Pust & Meditasjon

  • Kvelds- te og natta

Lørdag:

  • 7.30-08.45 Bodyart Flow (fire) - out of bed into body

  • 09.00-10.00 Frokost

  • 11.30-13.00 Breathwork

  • 13.00-14.00 Lunsj

  • Egentid

  • 16.30-17.45 Bodyart Original

  • 18.00-19.00 Middag

  • 19.30-21.00 Yin Yoga (water)

  • Kvelds-te og natta

Søndag:

  • 08.00-09.00 PUST - i teori og praksis

  • 09.00-10.00 Frokost

  • 11.00 - Check out

  • 11.00-13.00 Bodyart Myofacial

  • 13.00 - Lunsj

  • 14.00 Avreise

Prisen inkluderer:

  • Overnatting i 2 netter i enkeltrom, dobbeltrom eller grupperom

  • Hele programmet for retreaten (yoga, pranayama, meditasjon etc).

  • 3 næringsrike vegetariske måltider pr dag. OBS: ankomstdag er det middag og avreisedagen er det frokost og lunsj.

  • Te og kaffe

Prisen inkluderer ikke:

  • Kaffe og te eller andre drikker fra barista (kaffebaren).

  • Ekstra sengetøy og håndklær

  • Transport til/fra Fagernes eller Gol (se egne priser under veibeskrivelse).