Mamma/Baby Yoga Retreat

Mamma/Baby Yoga Retreat

mama.jpg

Kjære nybakte mammaer og deres babyer på opp til 15 måneder: varmt velkommen til det vi tror er Norges første yoga retreat for dere begge! Vi samles under vårsola på Nøsen - høyfjellshotellet på Panoramavegen mellom Valdres og Hemsedal som har fått nytt liv som internasjonal yoga hub, til tre dager med yoga og massasje, hvile og fellesskap, lek og samhold, deilig mat, god kaffe og frisk fjelluft. Programmet er omhyggelig sydd sammen for å imøtekomme den nybakte mammaens fysiske, emosjonelle og spirituelle behov av et team med erfaring og lidenskap for kvinnehelse, babyens utvikling, mammarollen og familielivet. 

Yoga gir oss støtte og glede i overgangen til å bli mamma, både gjennom pust, bevegelse og hvile. Yogalærer og forfatter av boken Yogamamma Cathrine Mathiesen underviser både yoga for mamma og baby sammen og yoga for mamma med mulighet for at babyene blir trygt og godt tatt vare på av barneyogalærer Elin Ulstad og hennes team. Kiropraktor og forfatter av boken Babymassasje Kristin Lien Selvaag deler av sin kompetanse om babyens utvikling gjennom berøring, den viktige mor-barn tilknytningen og førstehjelp for de minste. Mellom postene på programmet jobber to terapeuter med å gi alle mammaene en times nærende behandling som inviterer kropp og sinn til å gi slipp og gjenfinne balansen. Ragnhild Torjussen og Ina Gustavsson er begge doulaer som bruker myk, intuitiv berøring og refleksterapi i sitt arbeid med kvinner som får barn. 

Teamet på Nøsen yter full service i rene, vakre omgivelser og serverer tre næringsrike, deilige måltider om dagen. Profesjonelle kokker lager vegetarisk mat til både mor og barn etter Ayurvediske prinsipper for helhetlig helse. Roen i denne høyfjellsstua inviterer til samtale over en kopp te foran peisen eller himmelsk hvile på eget rom. Det er flere fine turmuligheter i umiddelbar nærhet, med baby i vogn eller bæresele. Naturen, som alltid, gir oss stillhet, skjønnhet og rom til å bare være - som vi holder våre barn i våre armer blir vi selv hold av Moder Jord. Å tilbringe tid i naturen er helende i seg selv og minner oss på at vi er en del av en større syklus. 

Vi ønsker å gi kvinner som har trådt inn i ny rolle som mamma uforstyrret tid med barnet i trygghet, omsorg, fellesskap og nytelse. Som nybakt mamma øser du av din kjærlighet og pleie døgnet rundt - dette er en sjanse til å fylle eget beger så du kan være mer til stede for deg selv og familien din i hvert øyeblikk på denne givende og vakre, men også sårbare og utfordrende reisen. Jai MA!

Program

Onsdag 1. mai

 • 17.00 Middag

 • 18.00 Samling: Velkommen til mamma og baby

 • 20.30 Rolig yoga for mamma

Torsdag 2. mai

 • 8.00 Myk flyt - yoga for mamma

 • 9.30 Frokost

 • 11.00 Baby yoga for de yngste babyene/baby massasje for de eldste babyene

 • 13.00 Lunsj

 • 15.00 Baby yoga for de eldste babyene/baby massasje for de yngste babyene

 • 17.00 Middag

 • 18.00 Samling: Samtale om å bli mamma

 • 20.30 Rolig yoga for mamma

Fredag 3. mai

 • 8.00 Myk flyt - yoga for mamma

 • 9.30 Frokost

 • 11.00 Førstehjelpskurs

 • 12.00 Felles yoga og avslutning

 • 13.00 Lunsj og avreise

 

Pris kr. 5900,- inkluderer:

 • To netter i eget rom med sengetøy og håndklær

 • Alle måltider, også økologisk, hjemmelaget frukt- og grønnsaksmos for babyene

 • Drikke, også spesial-te og espressobasert kaffe

 • Yogaklasser og baby massasje

 • Førstehjelpskurs

 • Massasje for mamma

 • Barnepass

Prisen inkluderer ikke transport til/fra Nøsen. Det tar 3-4 timer å kjøre fra Oslo. Vi anbefaler samkjøring over fjellet. Nøsen kan også være behjelpelige med å hente på tog/buss stasjon i Fagernes eller Gol (dette betales selv). 

Påmelding her:

Vårt team

Cathrine Mathiesen har gjort yoga i 20 år og undervist i ti. Hun underviste først i London, blant annet på Triyoga, The Life Centre og The Special Yoga Centre og er anerkjent som Yoga Elder med over 5000 undervisningstimer av The Independent Yoga Network. I dag er hun basert i Oslo og underviser veldedig yoga, faste klasser med fokus på kvinner (gravid, mamma/baby, feminin yoga), workshops, retreats og lærerutdannelser, holder foredrag og skriver. Cathrine brenner for å utforske og formidle hvordan yoga kan understøtte kvinner gjennom små og store forandringer og overganger i livet, og har etablert plattformen Yogamamma for å dele dette arbeidet (www.yogamamma.no). Hun har tre barn som hun anerkjenner som sine største lærere.

Kristin Lien Selvaag er kiropraktor, førstehjelpsinstruktør, forfatter, foredragsholder og trebarnsmor. Hun er spesielt interessert i behandling av baby, barn og ungdom, et fagområde hun har etterutdannelse i og hun gir kurs i babymassasje. Hennes praksis gjenspeiler interessen for god helse, bevegelse og funksjonell trening som viktige tiltak i forebygging av nerve, muskel- og skjelett plager. Kristin er forfatter av "Babymassasjeboken-lek-samspill og utvikling» en lettfattelig bok til foreldre som ønsker å lære hvordan de kan stimulere og massere sine babyer.

Ragnhild Torjussen har som doula støttet et mangfold av kvinner og familier gjennom svangerskap, fødsel og barseltid siden hun startet Imagine Birthworks i 2012. Hun har base på Nesoddlandet og tilbyr massasje, veiledning og forberedelse, samt støtte i fødsel og barselhjelp, i Oslo og Akershus. Utifra et brennende engasjement for å bidra til gode opplevelser i en transformerende og sårbar livsfase, og egen erfaring som mor til tre, utforsker hun kontinuerlig hvordan individuell, helhetlig omsorg, kunnskapsformidling og respektfull støtte, kan styrke opplevelsen av trygghet, frihet og bærekraft for menneskene hun jobber med. Les mer om Ragnhild på www.imaginebirthworks.com

Ina Gustavsson er mamma til tre, er innehaver av Spirende Rom i Oslo og jobber som svangerskapsterapeut og Doula. Hun er utdannet soneterapeut, og er en av få terapeuter som tilbyr Ansiktrefleksterapi Sorensensistem™ i Norge. I tillegg jobber hun som instruktør hos Babyswim. Hun brenner for holistisk kvinnehelse og har en særlig interesse for stressrelaterte utfordringer, spirende svangerskap, fødsel og barseltiden. Hennes fokus er å skape et nærende frirom for dyp avspenning og myke helhetlige behandlinger, tilstedeværelse og tilknytning, veiledning og fødselsforberedelse, støtte og omsorg. Les mer om Ina på www.spirenderom.no

Elin Ulstad kommer fra Sverige og har bodd i Oslo siden 2008. Hun har lang erfaring med å jobbe med barn, blant annet fem år i barnehage. Hun hadde sitt første møte med yoga i 2009 og ble raskt en ivrig yogini som ville lære mer. I 2016 utdannet Elin seg til yogalærer gjennom Oslo Yogas 300-timers lærerutdanning, og siden har hun jobbet fulltid som yogalærer. Interessen og gleden av å jobbe med barn fortsatte å spire, nå med yoga som base. Hun videreutdannet seg med Barselyoga, Barneyoga 3-6 år og 7-9år og Ungdomsyoga ved Oslo Yoga, og deltok på flere kurs innen pedagogikk og førstehjelp for de minste. Idag underviser Elin i barselyoga, barneyoga, familieyoga, samt vinysa og ashtanga yoga. Hennes favorittsitat kommer fra vår kjære venn Ole Brum, «fast att man är liten är man precis lika viktig som en stor»

Introduksjon til Ashtanga Vinyasa Yoga: Halv førsteserie

Introduksjon til Ashtanga Vinyasa Yoga: Halv førsteserie

Denne tredagers workshopen passer for de som ønsker å utforske Ashtanga vinyasa yoga-systemet og etablere sin egen praksis innenfor denne tradisjonen.

I dette kurset kommer vi til å introdusere de grunnleggende prinsippene i Ashtanga yoga, samt gi deg teknikkene som vil hjelpe deg å lettere huske sekvensen og forbedre din konsentrasjon. Videre kommer vi til å lære deg noen enkle pusteteknikker som renser kroppen for giftstoffer og bidrar til å gi slipp på spenninger i kroppen. Hvis du tror kroppen din er for stiv for yoga, er vi klare for å endre din mening. Alle kan praktisere yoga, og ved å modifisere stillingene vil du kunne beholde en trygg og stabil posisjonering.

Ved siden av yoga-praksis, meditasjon og økter med yoga-teknikk, vil du bli servert tre smakfulle og sunne vegetarianske måltider om dagen i buffé, laget av våre kokker, som er inspirert av yogiske og ayurvediske prinsipper.

Vi ser fram til å ønske deg velkommen til Nøsen og tilbringe en maihelg i et avslappende miljø i norsk fjellheim!

_DSC0652-HDR.jpg

Program

Fredag 3 Mai

 • 17:00 Ankomst og welcome smoothie

 • 18:00 - 19:00 Myk yoga

 • 19:00 - 20:00 Middag

Lørdag 4 Mai

 • 07:30 - 09:00 Ashtanga nybegynner ledet klass

 • 09:00 - 10:00 Frokost

 • 11:30 – 13:00 Yoga teknikk: Tristata metode, sol hilsen, stående stillinger

 • 13:00 – 14:00 Lunsj

 • 14:00 – 17:00 Naturopplevelse

 • 17:00 - 18:00 Myk yoga

 • 19:00 – 20:00 Middag

Søndag 5 Mai

 • 07:30 - 09:00 Ashtanga nybegynner ledet klasse

 • 09:00 - 10:00 Frokost

 • 11:30 – 13:00 Yoga teknikk: Sittende stillinger og etterbehandling sekvens

 • 13:00 – 14:00 Lunsj

Om lærere:

Raquel Carmelo er fra Lisboa og har bakgrunn i sosiale studier og samfunnsutvikling. Hun jobbet i ulike utdanningsprosjekter i Portugal og andre europeiske land. Hennes lidenskap til yoga praksis gjorde henne forandre løpet av hennes profesjonelle liv. Hun studerte Hatha, Vinyasa yoga og Ashtanga i India, og nylig studerte hun Ashtanga yoga hos Nøsen med Alexander Medin, hvor hun bor, jobber og dedikerer sin tid til å forstå de dypere aspektene av denne praksisen. Hun er også en thai bodyworker utdannet på TMC skole.

Eva Antonie Brozova er en Ashtanga yoga-practitioner med utdannelsesbakgrunn i miljøvitenskap. Hun begynte å studere Ashtanga i Prague Shala med Denisa Sengerova, KPJAYI 1 autorisert, og i dag fortsetter hun studier med R. Alexander Medin, KPJAYI-sertifisert, på Nøsen Yoga og Fjellhotell. Hun ser yoga praksis som en livs-praksis. Det vi gjør i våre daglige liv, påvirker hvordan vår praksis vil være, og omvendt. Hvis vi lærer å slappe av, vil den følelsen trenge inn i resten av dagen. Øvelsen av yoga representerer en livsreise til sannhetens selv, avdekke de dypeste mønstrene, og realisere oss som et individ og som en del av naturen.

Workshop pris:

Flermannsrom: 2500,-

Dobbelron: 3100,-

Enkeltrom: 3500,-

Pris inkluderer:

 • Overnatting i to netter på flermanns- eller enkeltrom hos Nøsen Yoga og Fjellhotell

 • Yoga praksis, meditasjon og teknikk økter

 • Tre sunne vegetariske retter om dagen

 • Kompletterende te og kaffe

 • Sengetøy og håndklær

 • Yoga mat utleie

Pris inkludere ikke:

 • Café-tilbudet vårt, for eks. kaffe, eller specialty teas

 • Ekstra håndklær /sengetøy

 • Henting til/fra Fagernes eller Gol (se egne priser under veibeskrivelse)

 

Praktisk informasjon

Hvordan komme deg hit? Klikk her

Hva skal man ta med?

 • Komfortabelt klær som passer for yoga praksis

 • Innendørs sko

 • Penn og papir

 • Favoritt yoga matte (hvis du har, hvis ikke, kan vi låne deg en)

 • Godt humør

Workshop er holdt på engelsk.

Booking:

Introduksjon til Mysore style og 17. Mai

Introduksjon til Mysore style og 17. Mai

Denne helgen er for deg som vil lære deg en klassisk Mysore-style praksis og bli mer selvstendig i utøvelsen av yoa.

Du vil lære deg grunnprinsippene innen Ashtanga Yoga og lære deg en solid egen praksis. Gjennom enkle øvelser vil du lære deg å bli selvstendig i din praksis og lære deg en sekvens med forskjellige øvelser du kan ha nytte av resten av livet.

En god yogapraksis setter søkelys på det å lytte innover, finne klarhet i sinnet og å bygge oppe større styrke og tilstedeværelse. Gjennom enkle øvelser av synkronisert pust og bevegelse vil du lære deg å frigjøre spenninger, vekke kropp og sinn og finne dypere ro og selvinnsikt. Dette vil berike hverdagen på alle plan.

Timeplan

Torsdag 16. Mai

 • 16:00 – 18:00 Ankomst

 • 18:00 – 19:00 Myk Yoga, pust, bevegelse og avspenning. Litt teori.

 • 19:00 – 20:00 Middag

Fredag 17. Mai

 • 06:30 – 07:00 Japa Meditasjon

 • 07:00 – 08:45 Ashtanga Yoga ledet klasse

 • 09:00 – 10:00 17. Mai Frokost og flaggheising!

 • 10:00 – 13:00 Slapp av og nyt området

 • 13:00 – 14:00 Lunsj

 • 13:00 – 17:30 Naturopplevelser

 • 17:30 – 18:00 Stille Meditasjon

 • 18:00 – 19:00 Introduksjon til Mysore Style

Lørdag 18. Mai

 • 06:30 – 07:00 Japa Meditasjon

 • 07:00 – 08:45 Mysore Style

 • 09:00 – 10:00 Lett Frokost

 • 10:00 – 13:00 Slapp av og nyt området

 • 13:00 – 17:30 Naturopplevelser

 • 17:30 – 18:00 Stille Meditasjon

 • 18:00 – 19:00 Huskeregler for Mysore Style, å bygge trygghet i egenpraksis

Søndag 19. Mai

 • 06:30 – 07:00 Japa meditasjon

 • 07:00 – 08:30 Mysore Style

 • 09:00 – 10:00 Lett Frokost

 • 10:00 – 11:00 Utsjekk

 • 11:00 – 12:00 Oppsummering, gjennomgang og konsolidering av praksis

 • 12:00 – 13:00 Lunsj og Avreise

Om lærere

R. Alexander Medin har undervist yoga rundt om i verden i over 20 år. I 2002 ble han sertifisert av Sri K. Pattabhi Jois fra Mysore i India. Dette er en utmerkelse kun 35 personer i verden har oppnådd.  

Alexander har mastergrad i sanskrit og indiske religioner og har tilbrakt mange år i India med fordypende studier. Som grunnlegger av Stiftelsen Yoga for Livet har han arbeidet med flere prosjekter, bl.a. Gangster Yoga og Back in the Ring, som hjelper mennesker som har falt utenfor i livet og gir de muligheten til å bygge opp seg selv ved hjelp av en god yogapraksis og samfunnsnyttig arbeid. 

Eva A. Brozova er en Ashtanga yoga-practitioner med utdannelsesbakgrunn i miljøvitenskap. Hun begynte å studere Ashtanga i Prague Shala med Denisa Sengerova, KPJAYI 1 autorisert, og i dag fortsetter hun studier med R. Alexander Medin, KPJAYI-sertifisert, på Nøsen Yoga og Fjellhotell. Hun ser yoga praksis som en livs-praksis. Det vi gjør i våre daglige liv, påvirker hvordan vår praksis vil være, og omvendt. Hvis vi lærer å slappe av, vil den følelsen trenge inn i resten av dagen. Øvelsen av yoga representerer en livsreise til sannhetens selv, avdekke de dypeste mønstrene, og realisere oss som et individ og som en del av naturen.

Workshop pris:

Flermannsrom: 4450 kr (uten MOMS: 4,108 kr)

Dobbelrom: 4900 kr (uten MOMS: 4,510 kr)

Enkeltrom: 5350 kr (uten MOMS: 4,912 kr)

Pris inkluderer:

 • Overnatting i tre netter på flermanns- eller enkeltrom hos Nøsen Yoga og Fjellhotell

 • Yoga praksis, meditasjon og teknikk økter

 • Tre sunne vegetariske retter om dagen

 • Kompletterende te og kaffe

 • Sengetøy og håndklær

 • Yoga mat utleie

Pris inkludere ikke:

 • Café-tilbudet vårt, for eks. kaffe, eller specialty teas

 • Ekstra håndklær /sengetøy

 • Henting til/fra Fagernes eller Gol (se egne priser under veibeskrivelse)

introduction of Ayurveda Cooking Classes and Massage

introduction of Ayurveda Cooking Classes and Massage

The retreat will inspire you to learn and discover the traditional art of the Indian medicine, Ayurveda.

Ayurveda is one of the oldest medicine in the world and the Sanskrit word itself can be translated as ”the sacred knowledge of life”. Ayurveda, through a holistic approach, reaches to understand how your body, emotions, and sensations work around different seasons while defining the role of five elements that compose not only our environment but also our bodies.

This weekend is perfect for those who would like to learn how to cook according to a body type(s) to balance body, mind and soul. You will know your Ayurvedic constitution through an Ayurvedic test and at the end of the weekend, you will have good theoretical knowledge and overview about the Ayurvedic history and philosophy of Ayurveda, and furthermore you will be able to practically implement it while preparing yourself a tasty and healthy meal. During our cooking classes, you will learn the fundamental principles of cooking with Ayurveda, the importance of six tastes, and how to use spices and herbs to create balanced and delicious meals. You will be able to understand the role of five elements in your body.

You will travel into yourselves with different afternoon activities like concentration techniques, open senses and chakras meditation. Furthermore, Bruno will share with you how to improve your health by auto-massage with all the benefits you can gain from practicing it on a regular basis.

This week, The Joy of Ayurveda will wake up your senses, balance your body and mind, and you will get into the real self with a mindfulness holiday.

Program

Day 0

 • 15:00 - 19:00 - Check in

 • 18:00 - 20:00 - Welcome with an Ayurvedic dinner

 • 20:30 Open ceremony around the fire

Day 1

 • 07:00 - 08:30 - Yoga practice

 • 09:00 - 10:00 - Breakfast

 • 10:00 - 11:00 - Ayurvedic History and Philosophy

 • 11:15 - 14:00 - Cooking and eating lunch

 • 14:00 - 16:00 - Free time or activities

 • 16:00 - 17:15 - Ayurvedic test

 • 17:30 - 19:00 - Cooking and eating dinner

Day 2 Open day talk

 • 06:00 - 08:00 - Yoga practice

 • 09:00 - 10:00 - Breakfast 

 • 10:00 - 11:30 - Introduction the Ayurvedic 6 tastes

 • 12.:00 - 14:00 - Cooking classes and eating lunch

 • 14:00 - 16:00 - Free time or activities

 • 16:00 - 17:15 - Learn and self-massage practice

 • 17:30 - 19:00 - Cooking classes and eating dinner

Day 3

 • 06:00 - 08:00 - Yoga practice

 • 09:00 - 10:00 - Breakfast

 • 10:00 - 11:00 - Introduction to medicinal herbs

 • 11:00 - 13:00 - Cooking classes and eating lunch

About Bruno Duval

Bruno is a head chef from France with 12 years of experience around the world running some of the healthiest kitchens. In his travels, he came across the Art of Ayurveda in India and has been studying and researching it ever since in the disciplines of diet, nutrition, and massages. As a chef he has always been passionate about exploring, therefore, learning about the Ayurvedic lifestyle as a way of life has enhanced his general outlook on food and diet. Now Bruno wants to help others to learn this ancient art and inculcate everyone to incorporate the Ayurvedic diet into his or her daily lives for a healthier and balanced life.Workshop price: NOK 4900,-
Price includes:

 • Accommodation in a single/shared room at Nøsen Yoga og Fjellhotell

 • All cooking classes and lectures within the workshop including rental of tools and providing the ingredients

 • Yoga classes within the workshop

 • Three healthy vegetarian meals a day

 • A graduation certificate

 • Complementary tea and coffee

 • Sheets and towels

 • VAT

Price does not include:

 • Products from our Café menu, such as special coffee and tea

 • Pick up from/to Fagernes or Gol

Foundations of Ashtanga Yoga: Creative Supportive Practices for Daily Life

Foundations of Ashtanga Yoga: Creative Supportive Practices for Daily Life

Når du kommer til et visst punkt i livet, har du brukt mye energi på å ta vare på andre. Det er mulig at du ikke engang vet hvordan du skal ta vare på deg selv! Bli med på dette dypt nærende retreat hvor du vil lære seg praksis for å støtte seg nøyaktig hvor du befinner deg i din faser av livet, å gi slipp på alle det som ikke lenger tjener deg, og å invitere frisk ny vekst.

Daglig yoga, pranayama og meditasjon praksis, samt kreative dagbokøvelser vil veilede deg til å utvikle din egen daglige rutine du kan ta med hjem og fortsett næring. Du vil også ha støtte fra et fellesskap av likesinnede kvinner for å hjelpe deg med å navigere på reisen.

Når du slutter å klamre seg til ditt gamle tempo i livet og ære visdommen innenfor, vil livet ditt forandres på kraftige og magiske måter. Du har ansvaret for ditt liv.

Timeplan

Torsdag Mai 23

 • 15:00 - 18:00 Ankomst

 • 18:00 - 19:00 Ledet meditasjon, myk bevegelse og avslapping

 • 19:00 - 20:00 Middag

Fredag Mai 24 - Søndag Mai 26

 • 06:30 - 07:00 Stille meditasjon

 • 07:00 - 09:00 Grunnlaget for Ashtanga Yoga: bandha, drishti og ujjayi pranayama

 • 09:00 - 10:00 Frokost

 • 10:00 - 13:00 Individuelle praksiser: naturvandring, journaling, lesing, lydløs gangmeditasjon (individuell veiledning tilgjengelig for å oppdage din personlige praksis)

 • 13:00 - 14:00 Lunsj

 • 14:00 - 16:00 Fritid og avslapping

 • 16:00 - 18:00 Restorativ praksis: myk yoga, pranayama og kreativ journaling praksis

 • 18:00 - 18:30 Sittende meditasjon

 • 19:00 - 20:00 Middag

Mandag Mai 27

 • 06:30 - 07:00 Stille meditasjon

 • 07:00 - 09:00 Grunnlaget for Ashtanga Yoga: bandha, drishti og ujjayi pranayama

 • 09:00 - 10:00 Frokost

 • 10:00 - 12:00 Walking meditasjon i gruppe / gruppe diskusjon

 • 13:00 - 14:00 Lunsj

 • 14:00 - 16:00 Avreise

Om lærer

Kim Roberts

Headshot 2018.jpg

Kim Roberts, M.A. fullførte in akademisk grad i Kontemplativ Psykologi på Naropa Universitetet i Boulder, Colorado, US. Hun ble autorisert av Sri K. Pattabhi Jois som en Ashtanga Yoga lærer, og underviser internasjonalt i over 25 år. Hun deler kontemplativ praksis og kreativ prosess som et middel for å utvikle emosjonell balanse. Hennes andre bok “Toward a Secret Sky: Creating Your Own Pilgrimage“ vil bli publisert i juni 2019.

AYBM-Cover-with-Foreword-1 (2).jpg
Lytt HER

Lytt HER

Pris:

Flermannsrom: 4400 kr (uten MOMS: 4062 kr)

Dobbeltrom: 5400 kr (uten MOMS: 4955 kr)

Enkeltrom: 6400 kr (uten MOMS: 5848 kr)

Prisen inkluderer:

 • Overnatting i 4 netter hos Nøsen Yoga og Fjellstue

 • 3 næringsrike vegetarmåltider per dag

 • 18 timer undervisning

 • Te, infusjon og snacks ila workshop

Prisen inkluderer ikke:

 • Café-tilbudet vårt, for eks. kaffe, eller specialty teas

 • Ekstra håndklær /sengetøy

 • Henting til/fra Fagernes eller Gol

Ashtanga Yoga: Nybegynnerkurs med R. Alexander Medin

Ashtanga Yoga: Nybegynnerkurs med R. Alexander Medin

Dette kurset er for deg som er nybegynner eller har litt øvet erfaring med Yoga som ønsker å ta et skritt videre med yogapraksisen. Du vil lære deg grunnprinsippene innen Ashtanga Yoga og Yin Yoga, samt noen enkle øvelser og pusteteknikker du kan integrere for en mer balansert hverdag og lettere sinn.

Elements of Life: Weekend Yoga Retreat with Igor Coelho

Elements of Life: Weekend Yoga Retreat with Igor Coelho

Born from the womb of nature, playing by the rules of Nature and destined to return back to Nature, all the organic living beings are made up of the same “stuff” as the rest of the Universe.

Earth, Water, Fire, Air and Space, are considered as pure source of energy. As energy and matter are interconnected through all existence, we are ourselves an expression of these five attributes.

In every atom, every cell, every particle of our being that make us up, we find the qualities of the five great elements. Our individual and distinct nature has shaped us with particular dominant characteristics.

In each one of us, a single element truly rules our presence, codes the genetic of our being and traces our personality, its weaknesses and strengths, its limitations and possibilities, as well as what will balance and imbalance us.

When we consciously immerse into this journey of discovery, exploration and understanding of the Five Elements, the ancient wisdom reflects on our being. We realize, at an intuitive level, how the elements play inside is, between our actions, through the relationship with the raw laws of Nature. 

Program

Day 1 Friday

EARTH

Earth represents the solid state of matter. It manifests stability, grounding and support.

In this welcoming class we will bring an awareness to the deepest and profound state of our being. 

Starting the process anchoring ourselves to the present moment with a nourishing pranayama session, followed by a fundamental and slow Vinyasa practice, focused on feeling rooted, strengthened and cleansed in body and mind.

 

Day 2 Saturday 

AIR

Air is mobile and forever dynamic. It’s unique characteristic is the constant motion. The breath is directly linked to this element and plays an important role, being the tour guide to unfold the path through each pose and shape. 

In this Vinyasa class, we will explore heart openers coming from the support of back strength, targeting the seat of Love and Gratitude of the magical being that we all are.

 

WATER & SPACE

Unstable by Nature, Water is deeply associated with the eternal flow.

Space is the field that is simultaneously the source of all matter and the space in which it exists. It is characterized as the sound and vibration. 

A blend of Yin, Restorative and Meditation, this class is an inner journey to the real You, focused on deepen the connection and trust of our feelings. A guided blindfolded experience to release emotional blockages from compact areas of our body and mind. 

 

Day 3 Sunday

FIRE

Fire has the power to destroy, burn, transform and illuminate.

Together we will cultivate a powerful energy, allowing us to feel the inner fire and strength of our core, confidence, sometimes questioning our ego, progressively providing us tools to re-center ourselves in life. Dynamic breathing exercises, followed by a playful but challenging Vinyasa type yoga practice to through us out from out comfort zone. 

 

THE POWER OF TOUCH

This last class is a collective reward to each one of us, where we will learn and experience techniques to connect, channel and release energy on our bodies. Through some massage and manipulation exercises we will share our light in a safe circle, as well as we decompress and relax.

About Igor Coelho

igor-web.jpg

Ballroom and contemporary dance university background, he began his yoga practice the moment he felt some kind of connection with him self and the world around him went missing. Speechless with the deep benefits of practicing yoga, he decided to leave all behind and start a journey of creating a new self in India. He combines his passion for yoga in each and every single class with playful and encouraging cues, focused emphasis on the breath, drishti and being present.

His fluid but challenging classes focus on traditional Hatha yoga and alignment based Vinyasa flow.

Through his relaxed, non-judgemental and heartfelt classes, he hopes to inspire true lifestyle change by aligning the mind, body and soul, bringing eastern philosophy to the contemporary fast-paced western lifestyle.


Workshop price:

Shared room accommodation: 2900 k (without VAT: 2677 kr)

Single room accommodation: 3500,- (without VAT: 3213 kr)

Price includes:

 • Accommodation at Nøsen Yoga og Fjellhotell for two nights in a shared or individual rooms with en suite bathroom

 • All yoga classes and discussion sessions

 • Three healthy vegetarian meals a day

 • Complementary tea and coffee

 • Sheets and towels

Price does not include:

 • Products from our Café menu, such as special coffee and tea

 • Pick up from/to Fagernes or Gol

 Playful and wild - Jivamukti Yoga Weekend med Karina Kibsgård

Playful and wild - Jivamukti Yoga Weekend med Karina Kibsgård

«Stay playful» Bli med på en Jivamukti yoga-helg med Karina Kibsgård hvor du kan fordype deg i yogapraksisen din, eventuelt oppdage yoga for første gang i de nydelige omgivelsene på Nøsen yoga og fjellhotell. 

Om Jivamukti Yoga 

Jivamukti Yoga er en vinyasa yoga metode hvor det praktiseres til energigivende musikk. Klassene er spirituelle, oppløftende og fysisk utfordrende. Det legges vekt på den fysiske praksisen (asana) utført i en sammenhengende flyt med leken tilnærming. Samtidig er elementer av chanting, yogafilosofi og et satt tema (focus of the month) viktige deler av undervisningen, for å hjelpe oss ned i dybden av yogapraksisen. Jivamukti Yoga oppsto på 1980tallet i New York. Grunnlagt av Sharon Gannon og David Life, studenter av Sri K. Pattabhi Jois, Swami Nirmalananda og Brahmananda Sarasvat.

Om Karina

KARINA ELINE KIBSGÅRD:

Karina har undervist yoga siden 2008 og underviser i dag ved flere yogastudioer i Oslo. Hennes bakgrunn er i hovedsak fra dans, Asthanga Yoga og Jivamukti Yoga. Hun ble introdusert til yoga gjennom sine studier ved Den Norske Balletthøyskole og er idag 800h Advanced Certified Jivamukti Yoga lærer. I 2014 bodde hun en periode i NYC for og fullføre et apprenticeship ved Jivamukti Yoga School New York. I tillegg har hun  fullført en 200 timers yogalærerutdannelse med R. Alexander Medin, fordypning i Ashtanga Yoga og filosofi ved Puro Yoga. Karina  har bred undervisningserfaring fra blant annet dans, trening, PT  og 10 år som yogalærer. Ved siden av og tilby faste klasser i Oslo området reiser hun og holder workshops/immersions. Hun har undervist på blant annet Norges Yogafestival, Oslo Yogafestival, Movement Arts Festival Oslo, Praque Spirit Festival, Arctic Yoga Conference, Yogaweekend.no og YogaFusion. Hun har hatt korte engasjement med workshops for barn og unge i grunnskolen, studenter ved Norges Idrettshøgskole og prosjektet www.backinthering.no. Ved siden av å jobbe fulltid som yogalærer har hun høsten 2018 begynt å studere til en Master i Spesialpedagogikk, med et ønske om og bringe yoga inn på flere arenaer i vårt samfunn. I undervisningen legger Karina vekt på det holistiske og helhetlige i yoga. Den fysiske praksisen i skjønn forening med filosofi og det mentale perspektivet. Klassene hennes inneholder elementer som chanting, musikk, lekende og fysisk utfordrende asana sekvenser. Hun mener bestemt at det ikke handler om og “gjøre perfekt” men heller prøve og være den beste versjonen av seg selv i alle aspektene av livet.

Program:

Torsdag «Release and let go»

 • Ankomst fra kl. 14.00

 • 17.00 - 19.00 Asana praksis: Klasse med fokus på hofter og tvister

 • 19:00 - 20:00 Middag

 • 20.30 - 21.00 Satsang med chanting og meditajson

Fredag «I bend so i dont break»

 • 09:00 - 10:00 Frokost

 • 10.00 - 12.00 Asana praksis: Jivamukti Yoga Open Class

 • 13:00 - 14:00 Lunch

 • 16.00 - 18.00: Asana praksis: Workshop med Pranayama og fokus på backbends

 • 19:00 - 20:00 Middag

 • 20.00 - 21.00: Satsang med filosofi, chanting og meditasjon

Lørdag «Keep your cool» 

 • 09.00 - 10:00 Frokost

 • 10.00 Pakke og sjekke ut

 • 10.00 - 13.00: Asana praksis: Workshop med fokus på inversjoner

 • 13:00 - 14:00 Lunch

 • 14:30 - 16:30 Asana praksis: Yin it down en rolig og nærende avslutning på helgen, med meditasjon

 • Avreise (evt book en ekstra overnatting og nyt naturen med en topptur på søndag)

 Pris:

 • 3200 kr for flermannsrom per person

 • 3600 kr for dobbeltrom per person

 • 3800 kr for enkeltrom

Pris inkluderer:

 • 2 x overnatting på flermanns-/dobbelt/enkeltrom

 • Tre vegetarianske måltider per dag

 • 10,5 timer yogaundervisning

Prisen inkluderer ikke transport til/fra stasjonen hvis du kommer med tog eller buss

Dive into Yin med Tania Morbech og Nanne Emelie

Dive into Yin med Tania Morbech og Nanne Emelie

Finn roen og balansen med yinyoga, restorative yogasomatics, meditasjon og lydbad, på vakre Nøsen Yoga og Fjellhotell. 

Gjennom denne helgen vil vi bruke yoga og meditasjon til å roe nervesystemet, og tillatte oss å gi slipp og restituere. Yin er rolig, feminint, sakte og mykt. Yin er bindevev og kroppens flyt, sansning og bevegelsen inn i oss selv. Yin er en nøkkel til velvære. 

Vi lever i en tid hvor det snakkes mye om effektivisering og for mange av oss består livet og hverdagen mest av yang. Yang er aktivt, maskulint, raskt og kraftfullt. Yang er muskler. Midt i dette er det viktig at vi finner vårt eget Yin-rom, et sted hvor vi kan puste og avbalansere oss. 

Vi vil invitere deg til sammen å reflektere over vår egen energibalanse. Vi vil lære deg hvordan du kan aktivere det parasympatiske nervesystemet, og viktigheten av dette. Og vi vil gi deg en innføring i hvordan vårt bindevev henger sammen med vårt fysiske, emosjonelle og energetiske velvære. 

Gjennom hele helgen kan du forvente et rolig tempo og timene vil bestå av enkle øvelser i restorative yinyoga - og yogasomatics. To yogaformer som inviterer deg inn i din egen flyt, inn i kjernen av deg selv.

Vi avslutter dagene med et avslappende lydbad, som inviterer til dyp avspenning og velvære. Lydene og vibrasjonene fra syngebollene og krystallbollene hjelper til med å roe ditt nervesystem og ditt bindevev, slik at kroppen går mot balanse og restitusjon. 

Ta gjerne med deg en notatbok, for kanskje vil du skrive ned dine refleksjoner. Og hvis du har en yoga ullmatte, vil du få glede av den.

Helgen passer for alle, også for deg som aldri har prøvd yoga før.

Om oss

Nanne Emelie: 

nanne emelie rød skjorte.jpg

Nanne Emelie er yoga og meditasjonslærer, kraniosakral terapeut, lyd terapeut, sanger og sangskriver. Hun er innehaver av Ski Yoga, og underviser der og på Helsehuset Ditt Pusterom.

Nanne Emelie har praktisert yoga og meditasjon i over 20 år, siden hun som 19 åring forelsket seg i yoga. Hun begynte å utforske meditasjon allerede som barn, og meditasjon har vært en naturlig daglig praksis og følgesvenn for henne siden. 

Hun har to alignment vinyasayoga utdannelser RYT200 bak seg og en utdannelse i Restorative somatic yoga ved Ateeka. Som kraniosakral terapeut har hun en stor lidenskap for å arbeide med bindevevet, og fletter viten om dette sammen med yogaen. Hennes undervisning har derfor gått mer og mer over til det meditative, inn i kroppen til bindevevet, avbalansering av kroppen og nervesystemet. Da Nanne Emelie oppdaget Yoga somatics, fant hun hjem i denne bløte, meditative, flytende yogaformen. Hun bruker syngeboller til å understøtte yogaundervisningen. 

Gjennom denne helgen har Nanne Emelie fokus på Yogasomatics.


Tania Morbech: 

7.jpg

Tania har praktisert yoga og meditasjon i over 10 år.  Hun har en multistyle yogautdannelse, RYT200 og kurs i hvordan man kan legge til rette for gravide i yogaundervisningen. Tania har fordypet seg i hvordan man kan bruke yoga, meditasjon, visualisering og mat til å styrke, støtte og balansere kroppen. Hennes undervisning er myk, omsorgsfull og hun har en egen måte å invitere din oppmerksomhet inn i kroppen, og på de miraklene som utspiller seg der. 

Gjennom denne helgen vil Tania først og fremst ha fokus på yin. En yogaform hvor man holder stillingene i flere minutter, enten sittende eller liggende. Denne yogaformen strekker først og fremst bindevevet. Tanias timer er meditative og hun inviterer deg inn i senter av deg selv. Tania legger stor vekt på kjærlighet i sine timer. Kjærlighet til en selv og til omverdenen. Hun ser en verden som på mange måter går i feil retning og ønsker å formidle at forandringen må starte i en selv. 

Tania jobber til daglig på Helsehuset Ditt Pusterom, er innehaver av Tania’s Coming Home Yoga og har yin timer på Hot Bikram på Høvik. 

Program

Fredag:

 • Ankomst mellom 14.00 og 16.30

 • 17.00: Velkommen og introduksjon. Landing med mantra sang 

 • 17.30: Hva er bindevevet? Nanne Emelie gir en introduksjon til bindevevet og vi utforsker vårt bindevev i praksis. En introduksjon til Yoga Somatics. 

 • 19.00: Middag

 • 20.00: Yin yoga med Tania, og lydbad ved Nanne Emelie og Tania

 

Lørdag: 

 • 07.30: Morgen Yoga med Tania. Yin - med små elementer av yang. 

 • 09.00: Frokost

 • 10:30: Refleksjon: Hvordan fordeler jeg min energi. 

 • 12.30: Yoga nidra med Tania

 • 13.00: Lunch og egentid. 

 • 16:00: Tema: Det autonome nervesystem. 

 • Pranayama og lyd for å aktivere det parasympatiske nervesystemet. 

 • 17.00: Restorative somatic yoga med Nanne Emelie

 • 19:00: Middag

 • 20.00: Energiøvelser og lydbad.  

Søndag: 

 • 07:30: Somatic Yoga med Nanne Emelie

 • 09.00: Frokost

 • 10.00: Pakke og sjekke ut

 • 11:00: Meditasjon, yinyoga og avrunding

 • 13:00: Lunch

Priser:

Flermannsrom (maks 4 pers.): kr 3700,- (uten MOMS: 3416 ,-)

Dobbeltrom/Twin rom (maks 2 pers): kr 4100,-  (uten MOMS: 3773 ,-)

Enkeltrom: kr. 4500,- (uten MOMS: 4130 ,-)

Priser inkluderer:

 • 2 netter host Nøsen Yoga og Fjellhotell,

 • fullpensjon: 3 vegetarisk mat daglig

 • og undervisning.

A weekend of practice with Paige Elizabeth: Exploring the 8-limed practice of Ashtanga Yoga

A weekend of practice with Paige Elizabeth: Exploring the 8-limed practice of Ashtanga Yoga

We are honored to announce that Paige Elisabeth is coming to Nøsen in June 2019 to hold a weekend workshop. During this weekend you will explore the practice of Ashtanga Yoga a little deeper and from a different - energetic perspective and focus on the role of tristhana method: the breath, bandha and drishti.

Paige, as an empath, uses her natural ability to read students energetically. By studying the patterning in breath, movement and dialogue, she pinpoint where is stuckness or weakness.

This workshop is open for all levels of practitioners and teachers who wants to discover and learn about the energetic perspectives of Ashtanga yoga practice.

 

Schedule

Friday 7th June

 • 14:00 - 16:30      Arrival

 • 17:30 – 18:30     Welcome and soft yoga practice

 • 19:00 – 20:00     Dinner

Saturday 8th June

 • 07:00 – 09:00    Mysore practice

 • 09:00 – 10:00     Breakfast

 • 10:30 – 12:30       Sun salutation and Vinyasa breakdown

 • 13:00 – 14:00      Lunch

 • 14:00 – 16:30     Break

 • 16:30 – 18:30      The art of adjustments

 • 19:00 – 20:00     Dinner

Sunday 9th June

 • 07:00 – 09:00    Mysore practice

 • 09:00 – 10:00     Breakfast

 • 10:30 – 12:30      Back-bending techniques

 • 13:00 – 14:00      Lunch

 • 14:00 – 16:30      Break

 • 16:30 – 18:30      Meditation introduction and guide to meditate

 • 19:00 – 20:00     Dinner 

Monday 10th June (2. Pinsedag)

 • 07:00 – 09:00     Mysore practice

 • 09:00 – 10:00      Breakfast

 • 09:00 – 11:00      Check-out from rooms

 • 11:00 – 13:00      Practical philosophy: Yamas and Niyamas

 • 13:00 – 14:00      Lunch

 • 14:00 –                 Departure

 

About Paige Elisabeth

“Paige has already lived a few lifetimes in one. She began her journey in mastery and healing when recovering from an eating disorder at the age of 14. It was then that she began her research into the energetic realm. In 1998, at the age of 16, she began her love affair with Ashtanga Yoga. This has served as a daily ritual where she has thread the two worlds together ever since.

Paige struggled from a very early age with depression and therefore made it her mission to change her own body chemistry and thus changing her own reality.

In 2000 she graduated from massage therapy school and then went on to get her degree in Business Management from the University of Nevada, Las Vegas in 2005. Paige began working with her mentor, Cheryl Cornelius MFT LADC PC in 2003. Under her guidance, Paige has learned to find and break many of the emotional and psychological patterns that plague humanity. Paige's studies have led her to understanding the very nature of how we are chemically wired and how to dis-integrate old habits while integrating new ones.

Paige has dedicated her life to understanding the patterns that we live our lives by and how to break them (psychologically, emotionally and physically) so that we are free to live and create what we truly desire.”

The Dharmic Path

Filmed and edited by Alessandro Sigismondi

Websites: http://thedharmicpath.com/

 Price of workshop:

Single room: NOK 6050,-  (ca 700 USD)

Double room: NOK 5600,- (ca 650 USD)

Shared room: NOK 5150,-  (ca 600 USD)

 

Price includes:

 • Workshop lectures and classes

 • Accommodation at Nøsen Yoga og Fjellhotell for 3 nights

 • Three delicious vegetarian meals a day for three days (starting with a dinner on the 7th June, ending with a lunch on the 10th)

 • Sheets, blankets, and towels

 • Complementary tea and coffee

 

Price does not include:

 • Pick-up from bus/train station – can be ordered separately

  • Pick up from Fagernes: 150 kr per person

  • Pick up from Gol: 200 kr per person

 • Specialty tea and coffee from barista

 • Extra towels and sheets

An exploration into the subtle body with Diana Shangguan

An exploration into the subtle body with Diana Shangguan

AN EXPLORATION INTO THE SUBTLE BODY WITH DIANA SHANGGUAN

(CLOSED GROUP)

Diana Shangguan (上官芳萍)Bio:

Being a yoga teacher and freelance interpreter, Diana has been exploring her life journey of yoga for over ten-years. She graduated from Lund University with a Master degree in Social Science and her cross-industry work experience covers banking, educational tourism, philanthropy and social innovation. She started daily Ashtanga practice in 2014 introduced by Kino MacGregor and Tim Feldmann and later met her main teachers Richard Freeman and Mary Taylor. Teaching bilingually in Beijing most of time, she keep regular international travels for further study and leading yoga retreats. Besides, she has been creatively integrating yoga with management trainings in cooperation with H&M, TheDoSchool, Beijing Normal University etc.

Diana.jpg


Schedule

Tuesday 11th June

 • 20:00 arrival Nøsen

 • 20:30 - 21:00 light dinner

Wednesday - Saturday 12th-15th June

 • 6:30 – 7:00 Japa meditation

 • 7:00 – 9:00 Led or Mysore class + Pranayama

 • 9:00 – 10:00 Breakfast

 • 12:00 – 13:00 Themed discussion (mainly in Mandarin with English as supplementary)

 • 13:00 – 14:00 Lunch

 • 14:00 – 17:00 Leisure

 • 17:00 – 18:30 Philosophy + chanting

 • 19:00 – 20:00 Dinner

 • 20:00 – Leisure

Sunday 16th June

 • 6:30 – 7:00 Japa meditation

 • 7:00 – 9:00 Led or Mysore class + Pranayama

 • 9:00 – 10:00 Breakfast

 • 12:00 – 13:00 Closing ceremony

 • 13:00 – 14:00 Lunch


Ashtanga yoga, Mindfulness and Buddhist Meditation with Ellen Johannesen

Ashtanga yoga, Mindfulness and Buddhist Meditation with Ellen Johannesen

This is a unique chance to meet Ellen Johannesen, a KPJAYI level 2 authorized teacher living in Nepal. You will have the opportunity to study yoga, Buddhism and meditation with her. Ellen, who holds a Masters Degree in Tibetan Buddhism and Himalayan Languages, will share the central ideas of Buddhism and introduce some of the life-changing meditation techniques practiced by the yogis of the Himalayas. The serene and quiet setting of Nøsen and its surroundings form the perfect setting for this retreat.

The day starts with yoga, where Ellen teaches Ashtanga in her characteristic way: supplying the practical Counted Vinyasa method with her playful approach to movement - inspired by dance and functional anatomy. With more than 20 years of teaching experience and a background as a professional dancer, Ellen is an extremely skillful Ashtanga practitioner and teacher, from whom you guaranteed will pick up some new moves. The class will start with meditation, then Mysore- style self practice and pranayama.

In the afternoon the classes will alternate between Ashtanga technique and Buddhist philosophy and meditation. We will delve deeper into the physical and mental aspects of practicing Ashtanga and look at how it prepares us for the higher limbs of yoga. We will also learn the philosophical foundation for meditation that makes possible the transformation of the mind. We will put this into practice during meditation sessions. Our aim will be to approach all aspects of yoga as a sadhana practice that can bring depth, a sense of purpose and joy into our lives!

Monday 24.06

 • 15:00 - 18:00 Arrival  

 • 18:00 - 19:00 Soft Yoga, breath, movement and relaxation 

 • 19:00 - 20:00 Dinner

Tuesday 25.06

 • 06.30 - 08.30 Morning meditation and Ashtanga Yoga practice

 • 08.30 - 09.00 Pranayama

 • 09.00 - 10.00 Breakfast

 • 11.00 - 12.00 Introduction to Buddhist philosophy and meditation

 • 13.00 - 14.00 Lunch

 • 16.00 - 17.30 Chanting and meditation practice

 • 19:00 - 20:00 Dinner

 • 20.00 - 21.00 Optional: Meditation self-practice

 Wednesday 26.06

 • 06.30 - 08.30 Morning meditation and Ashtanga Yoga practice

 • 08.30 - 09.00 Pranayama

 • 09.00 - 10.00 Breakfast

 • 11.00 - 12.00 Introduction to Buddhist philosophy and meditation

 • 13.00 - 14.00 Lunch

 • 16.00 - 17.30 Yoga technique and meditation

 • 19:00 - 20:00 Dinner

 • 20.00 - 21.00 Optional: Meditation self-practice

 Thursday 27.06

 • 06.30 - 08.30 Morning meditation and Ashtanga Yoga practice

 • 08.30 - 09.00 Pranayama

 • 09.00 - 10.00 Breakfast

 • 11.00 - 12.00 Introduction to Buddhist philosophy and meditation

 • 13.00 - 14.00 Lunch

 • 16.00 - 17.30 Yoga technique and meditation

 • 19:00 - 20:00 Dinner

 • 20.00 - 21.00 Optional: Meditation self-practice

Friday 28.06

 • 06.30 - 08.30 Morning meditation and Ashtanga Yoga practice

 • 08.30 - 09.00 Pranayama

 • 09.00 - 10.00 Breakfast

 • 11.00 - 12.00 Introduction to Buddhist philosophy and meditation

 • 13.00 - 14.00 Lunch

 • 16.00 - 17.30 Yoga technique and meditation

 • 19:00 - 20:00 Dinner

 • 20.00 - 21.00 Optional: Meditation self-practice

Saturday 29.06

 • 06.30 - 08.30 Morning meditation and Ashtanga Yoga practice

 • 08.30 - 09.00 Pranayama

 • 09.00 - 10.00 Breakfast

 • 10.00 – 11.00 Introduction to Buddhist philosophy and meditation

 • 11:00   Check out  

 • 13:00 – 14:00 Lunch  

What's included:

 • 5 nights accommodation

 • 3 delicious vegetarian/vegan meals daily

 • Tea & coffee

 • Wi-fi internet connection

 • 6 mornings of Ashtanga yoga

 • Meditation and pranayama

 • Ashtanga technique workshops

 • Buddhist philosophy 

What's not included?

 • Speciality teas, cakes and coffee from out coffee bar

 • Massages - available upon a request at additional cost 

About Ellen Johannesen

Panauti Tittibhasana.JPG

Ellen Johannesen, originally a professional dancer, has practiced Ashtanga yoga for more than 20 years. Her first meeting with Ashtanga yoga took place during a tour to New York in 1994. Since then this has been her daily practice, and Ellen first visited Mysore and Pattabhi Jois in 1997. She is now Authorized Ashtanga level 2 by Sharath Jois, and has also completed a two-year Teacher Training with John Scott.

In 2002 Ellen became one of the founders of Ashtanga Yoga Oslo, one of the first studios offering daily Mysore practice in Norway. Principal teacher at her own studio, which also offered TTC/apprenticeship in Ashtanga Yoga.

An increasing interest in Buddhist practice brought her to Bylakuppe, South India, where she spent almost three years in a Tibetan Buddhist monastery. She since moved to Kathmandu where she first completed an education as a Tibetan interpreter before she obtained a Bachelor degree in Buddhist studies and Himalayan Languages at Kathmandu University. Ellen presently teaches Ashtanga and Buddhist Practices internationally as well as running her own Ashtanga yoga shala in Kathmandu. Ellen speaks fluent Tibetan, has a deep insight into Buddhist philosophy and practice as well as Sanskrit and Indian philosophy.

http://ashtanganepal.com/

Price:

Total price for a workshop is based on type of accommodation:

 • Shared/Group room (max 4 participants): NOK 7000,- (without VAT: 6,462.50)

 • Single room: NOK 8500,- (without VAT: 7,801.79)

Silent Retreat: Meditation Immersion with Venerable Dhammadipa

Silent Retreat: Meditation Immersion with Venerable Dhammadipa

Dette er en unik mulighet til å studere med en internasjonal anerkjent buddhistisk meditasjons mester. Dhammadipa er snart 70 år og har bred erfaring innenfor en rekke buddhistiske tradisjoner. Han har en imponerende akademiske bakgrunn innen litteratur, filosofi og språk og har praktisert aktivt i over 40 år innenfor en rekke buddhistiske disipliner.

Sjelens speil – Spirituell retreat på Fagernesfjellet (Franskspråklig gruppe)

Sjelens speil – Spirituell retreat på Fagernesfjellet (Franskspråklig gruppe)

Den norske naturen er åpen, myk og sterk. Fjellene er urgamle og luften i kontinuerlig utskifting. Vannet renner over alt, som blod, og nærer torven, det myke teppet som er som et springbrett under føttene våre. På 1000 meters høyde vokser ikke trærne lenger og det uendelige blir synlig for våre øyne.

Et dypdykk i denne naturen; i det vide, åpne rommet, i de uberørte elementene og i stillheten fylt med tilstedeværelse, er i seg selv en invitasjon til å ta opp kontakten med din egen opprinnelige natur.

Et spirituelt retreat er et tomrom, en pause, for å bli bedre kjent med deg selv og for å justere kursen i tråd med hvem du dypest inne er. Langt fra distraksjon og vaner, kan du vende deg innover og observere en myk personlig forvandling, støttet av en gruppe med velvillighet og omtanke.

Retreaten er åpen for alle som har en oppriktig spirituell søken, en åpenhet overfor all verdens tradisjoner og et ønske om å oppleve et menneskelig felleskap.

Undervisningen er trukket fra verdens spirituelle tradisjoner og spesielt fra sufismen. Deltagerne blir innvidd i modernisert tradisjonell praksis som :

 • Stille meditasjon og meditasjon i bevegelse

 • Bevisst pust

 • Yoga og Chi gong

 • Tur i stillhet

 • Bading i innsjøen

 • Land-art

 • Dans

 • Deling i sirkel

 • Helbredende berøring

 • Helbredende ritualer

 • Resitasjon av hellige navn og mantra

 • Sufi meditasjon: Dhikr

 • Dervish whirling : Samâ

Om Aya Annika Skattum

annika.jpg

Retreaten er ledet av Aya Annika Skattum.

Hun er transpersonlig terapeut, kunst- og danseterapeut, retreat guide og dervish. Hun har lang internasjonal erfaring med meditasjon, pust og bevegelse og har sin kunnskap om sufisme fra sin kvinnelige sufi lærer, Fawzia Al Rawi, som hun har fulgt i mer enn 10 år.

Hun har vært bosatt i Frankrike siden 2000 og har tilbrakt tid på pilegrimsreiser og retreats verden over.

Det er på Nøsen Yoga og Fjellhotell vi vil tilbringe de 6 nettene; et overnattingsted 3 timer fra Oslo, omringet av en majestetisk natur og med et spirituelt virke. Vi inntar alle måltider på stedet og har et vakkert rom reservert for vår praksis. Du kan velge mellom felles soverom, dobbeltrom og enkeltrom.

Priser:

Flermannsrom (maks 4 pers.): kr 8700,- (uten MOMS: 8032,-)

Dobbeltrom (maks 2 pers): kr 9900,-  (uten MOMS: 9103,-)

Enkeltrom: kr. 11100,- (uten MOMS: 10175,-)

Priser inkluderer:

 • 6 netter host Nøsen Yoga og Fjellhotell,

 • fullpensjon: 3 vegetarisk mat daglig

 • og undervisning.

Reisen : Fly, tog og transfer i bil må organiseres og betales av hver enkelt. Annika kan være behjelpelig med å bestille togbillett og med eventuelle forlengelser av oppholdet i forkant eller etterkant av retreaten. Transfer i bil må reserveres fra hotellet i samsvar med dine togtider.

Opplysninger : annika.skattum@orange.fr / +33 (0)06 22 74 44 37


Påmelding og betaling før 1. mai :

FAMILIEFESTIVALEN 2019

FAMILIEFESTIVALEN 2019

For 5 året på rad arrangerer vi Familiefestival med Yoga på Nøsen. Dette er sommerens vakreste familieeventyr for dere som er lei ”Tusenfryder”, sukkerspinn og karuseller. 

Asana and Introspection - Jivamukti Yoga Retreat with Jules Febre and Martyna Eder

Asana and Introspection - Jivamukti Yoga Retreat with Jules Febre and Martyna Eder

Fall is both the dusk and the dawn of the seasons, a magical time, a time ripe for harvesting the fruits of our labor both physical and spiritual. The regular cycle of the seasons produce a regular cycle of movement and as fall approaches most beings prepare themselves for the slower movement and solitude that winter will bring. It is marked by thankfulness and gratitude for what we have and a request for strength for the hardships to come. Asana practice keeps the body warm, limber and receptive to subtly while the more introspective practices of pranayama, pratyahara, dharana and dhyana can prepare the practitioner to delve into inner space.  

 

“If a year was tucked inside of a clock, then autumn would be the magic hour."

Victoria Erickson

We’re delighted to welcome back Jules Febre, together with Martyna Eder, for a full four- days Jivamukti Yoga Retreat. This will be an in depth exploration of our physical and spiritual practices and the Jivamukti Yoga method.

The Jivamukti Method is grounded in the original meaning of the Sanskrit word asana as “seat, connection” – relationship to the Earth. Earth implies all of life. Citing Patanjali’s Yoga Sutra, which states that asana should be sthira and sukham, Jivamukti Yoga maintains that one’s relationship to others (asana) should be mutually beneficial and come from a consistent (sthira) place of joy and happiness (sukham). This is a radical idea that, when put into practice, can dismantle our present culture, which is based on the notion that the Earth and all other animals exist for our benefit and to be exploited for our own selfish purposes. So the practice of asana becomes more than mere physical exercise to keep one’s body fit or to increase strength or flexibility; it becomes a way to improve one’s relationship to all others and thus lead to enlightenment – the dissolution of the sense of separateness, the realization of the oneness of being, the discovery of lasting happiness.

A Jivamukti Yoga class is spiritual, uplifting and physically challenging. It emphasizes the physical yogapractice (asana), practiced in a continuous flow with a playful approach. While also including elements of chanting, music, meditaiton and yoga philosophy. The method originated in the 1980s in New York City, founded by Sharon Gannon and David Life, students of Sri K. Pattabhi Jois, Swami Nirmalananda and Shri Brahmananda Sarasvati.

 

JULES FEBRE

jules.jpg

Jules Febre was born and raised in a section of New York City known as the Lower East Side. At the age of 13, Jules spent three months in India; two of which were spent in Mysore studying Ashtanga Yoga with Sri. K. Pattabhi Jois. During that time he was invited to share satsang with Swami Nirmalananda and Shyam Das, two radical yogis that have each contributed greatly to the progression of yoga in the West. At the age of 16 Jules began working at the Jivamukti Yoga School helping to clean, and is now considered one of the leading teachers of the Jivamukti Yoga method, teaching the method world wide as well as facilitating at the very highly regarded teacher training programs. 

Jules travels and teaches for a major part of each year, including to Europe, Australia, Asia, and more. His classes offer a wide range and depth of understanding of Yoga Asana as well as Meditation, Chanting, and Yoga Philosophy.  

Teaching yoga is Jules’ passion. He is grateful to his teachers, Sharonji (Gannon), Davidji (Life) who he has had the privilege of studying with for over 15 years, for igniting his devotion to the Jivamukti Yoga practice and for inspiring countless students around the world. 

MARTYNA EDER

M..jpg

Martyna Eder is an advanced certified Jivamukti Teacher, and an actress. Coming from an artistic and musical background, along with being a passionate animal rights activist, Jivamukti Yoga felt like home to her right away. After graduating teacher training, she let go of acting and dedicated her life fully to practicing, and teaching Yoga. She teaches regular classes at Jivamukti Berlin, as well as workshops and retreats all over the world. Martyna serves as a mentor in the Jivamukti 800- Hour Apprenticeship Program, and is part of the Jivamukti Yoga Teacher Training faculty. Her biggest inspiration is the tireless animal rights and environmental activism of her teachers, Sharon Gannon and David Life, which she makes her priority to pass on to her students by conveying a loving and compassionate behavior towards all living beings, and by practicing non-violence in thoughts, words and actions as the first and foremost important step of all Yoga practices. 

Schedule

schedule.png

Photogallery

PRICING

Early bird (before April 31st):

Shared room: NOK 6200,- / 740$ (without VAT: NOK 5639 ,-)

Double room: NOK 6800,- (without VAT: NOK 6175,-)

Single room: NOK 7400,- (without VAT: NOK 6711,-)

 

Full price (from May 1st):

Shared room (max 3-4 people): NOK 7300,- / 870$ (without VAT: NOK 6739,-)

Double room: NOK 7900,- (without VAT: NOK 7275,-)

Single room: NOK 8500,- (without VAT: NOK 7811,-)

Pricing includes:

 • 16 classes of yoga, meditation, philosophy and Satsang 

 • 3 vegan meals per day

 • Accommodation in a room at Nøsen yoga og Fjellhotell with a private bathroom

Art & Yoga Retreat: Kunsten å Nære Deg Selv

Art & Yoga Retreat: Kunsten å Nære Deg Selv

Momentum inviterer til en retreat med fokus på egenomsorg. Opplev Nøsen Yoga og Fjellhotell som innbyr til rekreasjon,ro og stillhet. Gi påfyll til kropp og sjel med meditasjon, yoga og Expressive ART. Dette er et opphold i idylliske omgivelser med sunne vegetariske måltider der du vil få mulighet til å oppdage kunsten å nære deg selv!

Denne helgen har vi mulighet til å imøtekomme alle nivåer av praksis, også nybegynnere. Vi ønsker en liten gruppe på maks 14 stk for å kunne følge opp alle, og i tillegg skape en god gruppedynamikk. Så ikke nøl med å melde din interesse, plassene fylles raskt opp!

For mer informasjon sjekk ut momentum sin facebookside  HER og  hjemmesiden HER

ART & YOGA  

Momentum - dans, yoga & terapi

1.jpg

Momentum består av Mira Hopland og Magnhild Marie Krog. Vi tilbyr tilrettelagte kurs, retreats og workshops. Vi henter inspirasjon fra flere fagområder, og metodene vi bruker er hentet fra kunst og uttrykksterapi, danse og bevegelsesterapi, yoga, moderne dans og psykomotorisk fysioterapi. Vi har spesialisert oss på stressmestring og egenomsorg, fordi vi ser at dette er noe mange av oss trenger. Men det er ikke nødvendigvis noe vi tar oss tid til. Vi ønsker å gi deg verktøy og hjelpe deg til å skape et frirom hvor du kan nære deg selv.

MAGNHILD MARIE KROG

2.png

Magnhild er psykomotorisk fysioterapeut, yogalærer og dansepedagog. Hun er spesielt opptatt av hvordan livet vårt setter spor i kroppene, og hvordan pusten påvirkes av det livet vi lever. Magnhild har en tilnærming til mennesket som en helhet der kropp, sinn og emosjoner gjensidig påvirker hverandre, i tillegg til at vi er stadig relasjon med våre omgivelser og dermed også andre mennesker. Magnhild har lang undervisningserfaring i bevegelse og kroppsterapi/psykomotorisk fysioterapi i gruppe og individuelt. Hun er varm, leken og utforskende i sin fremtoning og hennes vennlige vesen gjør at du raskt føler deg trygg i hennes nærvær

MIRA HOPLAND

3.png

Mira er utdannet dansepedagog, yogalærer og snart ferdigutdannet kunst- og uttrykksterapeut. Hun har over ti års erfaring med dans, bevegelse og yogarettet undervisning både i kulturskoler,  private danseskoler, treningssentre og yogasentre- i tillegg til å ha erfaring med å arrangere og holde workshops og kurs rundt om i Norge.  Mira tar nå en mastergrad i kunst- og uttrykksterapi ved Universitetet i Drammen, hvor hun fordyper seg i hvordan en gjennom kropp og kreative uttrykk kan igangsette helende prosesser. Hun elsker å formidle metoder som nærer og som bidrar til noe positivt for kropp, sinn og sjel. Mira oppleves som tilstedeværende og nær når hun underviser.


Program:

FREDAG  “Intentions”

 • 18.00-19.00 Velkomst-samling

 • 19.00-20.00 Middag

 • 20.30-21.30 Letting go into Yin

LØRDAG “Exploring within”

 • 7.30 - 08. 45 Morning Flow

 • 9.00 -10.00 Frokost

 • 10.30-12.45 Expressive ART

 • 13.00- 14.00 Lunsj

 • pause

 • 16.00 -18.45  Expressive ART

 • 19.00- 20.00 Middag

 • 20.30-21.30 Restorative Bliss

SØNDAG:“Integration”

 • 7.30- 8.45 Gentle Morning Flow

 • 9.00 - 10.00 Frokost

 • 10.30-12.45 Expressive ART

 • 13.00- 14.00 Lunsj

 • 15,00 Avreise

Expressive ART:

Stress og belastninger setter seg i kroppen. I denne retreaten jobber vi direkte med kroppen og vil samtidig bruke kreative metoder hentet fra kunst- og uttrykksterapi, danseterapi og psykomotorisk fysioterapi for å jobbe med tema egenomsorg. Expressive ART handler i denne konteksten om å hengi seg til en kreativ prosess ved bruk av bevegelse, skriving, tegning og maling - for å oppdage kunsten å nære deg selv!

Kreativitet kan åpne opp for nye perspektiver, muligheter og muliggjør endringsprosesser. Gjennom metodene vil du få konkrete verktøy som du kan bruke for å styrke deg i egen hverdag. Det krever ingen ferdigheter for å være med - bare en åpenhet for å gå inn i det kreative landskapet!

Morning Flow Yoga:

En fysisk og flytende yogatime der vi får i gang kroppen. Timen er inspirert av vinyasayoga, der fokus er på å synkronisere pust og bevegelse til en vedvarende flyt. Vi flyter oss fra posisjon til posisjon, og blir gode og varme. Det blir også rom for meditasjon og avspenning i denne timen.

Gentle Morning Flow Yoga:

Siste dagen skal vi ha en mykere morgentime. Denne timen er også inspirert av vinyasayoga, men er mye roligere og mykere mot kroppen. Noe som passer fint siste dagen på retreat. Det blir også rom for meditasjon og avspenning i denne timen.

Letting go into Yin:

En rolig yin-yogatime der vi skal strekke ut muskulatur og bindevev. Vi blir lenge i hver posisjon 3-5 min for å ikke bare strekke på muskulatur, men også det trege bindevevet. På slutten av timen har vi en lang avspenning som gjør deg klar for å sove etterpå.

Restorative Bliss:

En rolig og restorativ yogatime inspirert av Yin Yoga og hvileposisjoner fra Yoga Nidra. Yoga Nidra er avspenningsposisjoner som stimulerer den rogivende delen av nervesystemet så du blir klar for senga etterpå. En helt rolig og digg time for kropp og sjel.

Ta med:

 • Yogamatte og annet utstyr du har f.eks. øyepose, bolster, kloss (det er også mulig å låne)

 • Teppe eller sjal og varme sokker til avspenning

 • Notatbok og penn

 • Tøfler/innesko

 • Turklær hvis du ønsker å bruke pauser til dette

Pris:

3900kr for flermannsrom per person  (uten MOMS:

4200 kr for dobbeltrom per person

4500 kr for enkeltrom       

                                

Pris inkluderer:

 • 2 x overnatting på flermanns-/dobbelt/enkeltrom (ta kontakt med Nøsen for romdeling)

 • Tre vegetariske måltider per dag

 • Prisen inkluderer ikke transport til/fra stasjonen hvis du kommer med tog eller buss