Doplo Tulku på Norges Yogafestival 2016. Under følger en kort Bio av denne fantastiske mann. Vi kjenner oss dypt takknemlig for hans undervisning på Yogafestivalen, hans herlige humor og all den glede og fred han sprer rundt seg. Vi gleder oss å se deg til neste år! Dolpo Tulku Rinpoche, Sherab Zangpo, ble født i 1982 i Dolpo, Nepal nær grensen til Tibet. Som niåring begynte han sitt liv som munk i Kanying shedrup Ling Klosteret i Kathmandu. Han ble raskt gjenkjent som en reinkarnert Lama (Tulku) av Dilgo Khyentse Rinpoche, tantrisk mester, overhode for Nyigma skolen innen Tibetansk Buddhisme, og en av vår tids viktigste lamaer. Det var i hans kloster at han i 1994 ble offisielt kronet som Tulku, med tittelen Rinpoche. Han ble da spirituell leder og veileder for tre klostre, deres tilhørende retreatsentre og folket i hjemregionen Dolpo. Bare femten år gammel begynnte Dolp Tulku sin formelle monastiske utdannelse ved det prestisjetunge Nyigma Nagyur institute i Namdroling klosteret, Sør India. I ti år studerte han Buddhas lære gjennom inngående studier i Sutras og Tantras samt logikk og debatt. Han studerte også Tibetansk litteratur, poesi og historie. Med glimrende resultater i alle fag ble han etter fullført eksamen selv lærer ved instituttet, og han har siden den tid avansert til tilsvarende en vestlig professorgrad. Etter å ha studert tantriske riter og ritualer påtok han seg ansvaret som Vajracharya, tantrisk mester. I tråd med initiering gitt av Penor Rinpoche, underviser han nå studenter i praksiser fra Namchö Syklusen av Tantras, som kombinerer Mahamudra og Dzogchen praksiser. I 2008 vendte han for første gang hjem til Dolpo etter 17 år - for å besøke sine klostre og bli kronet der.
Karina er en av Norges mest anerkjente Jivamukti Yoga lærere og har en bakgrunn fra dans og Ashtanga Yoga. Hennes klasser er lekfulle, dynamiske, inderlige og oppløftende. Hun er en ettertraktet lærer ved alle de store yoga studioene i Oslo. Karina er også én av kun to Jivamukti lærere I Norge som har bestått den høyeste Jivamukti Yoga Board Exam. I undervisningen legger Karina vekt på det holistiske og helhetlige i yoga. Hun er dyktig på å integrere de filosofiske og mentale aspektene av yoga I sine klasser og en egen evne til å vekke en praktisk forståelse av dette hos sine elever.Vi er dypt takknemlig for alt det fine hun bidrar med på Nøsen og den gode stemning hun sprer hvert år.

Ellen Johannesen var en av de første Ashtanga Yoga lærerne i Oslo. Hun er en av grunnleggerne av AYO og har undervist yoga i over 20 år. Nå underviser hun workshops over hele verden. For øyeblikket tar Ellen også en Mastergrad i Buddhisme og Tibetanske studier i Nepal. Vi er dypt takknemlig for alt hun bidrar med på festivalen hvert år. Hennes nærvær og lange erfaring beriker oss alle.

Knut er professor i religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har en doktorgrad fra University of California, Santa Barbara fra 1994, og ble professor ved UiB i 1999 etter å ha vært førsteamanuensis samme sted siden 1996. Han forsker blant annet innen hinduisme, sāṃkhya, yoga, sikhisme, indiske former for buddhisme, hinduismens gudinner, indiske helligdommer og spørsmål knyttet til de indiske diasporaene. Knut er en av verdens ledende forskere innen hindusimen og har skrevet og redigert rundt 25 bøker, Han er hovedredaktør for fembindsverket Brill's Encyclopedia of Hinduism (2009–13). Andre utgivelser inkluderer blant annet Hva er hinduisme, Hyllest til Gudinnen, Bhagavadgita og andre hinduistiske skrifter, Yoga, Adi Granth, Sikhismen: historie, tradisjon og kultur. I 2006 ble han tildelt Bhai Gurdas Ji prisen av sikhsamfunnet i Norge.
Møt Siri Kruse. Psykolog, Yogalærer og eier av Akerselva Ashtanga Yoga Studio
Meet Pernille Bønkan. Mother of 3. Yoga Teacher and co founder of Puro Yoga in Oslo.
Ajahn Kalyano er utdannet klinisk psykolog og har 40 års erfaring som praktiserende Buddhist. I over 20 år jobbet han som psykolog på sykehus i England og spesialiserte seg innenfor rehabilitering av de med lærevansker. Ajahn Kalyanko er også Tai Chi lærer og viser et stort interesse i sammenhengen mellom kropp og sinn. Han ble ordinert til Munk i 1995 og har siden reist mye i Italia, Thailand og Australia. Han kom til Norge i 2015 for å lede den Thailandske Skogskloster tradisjonen i nord Europa og driver nå et eget kloster i Skiptvet. For mer info se www.skogskloster.no
A video from our first day featuring Vigneshwar Bhat our Sanskrit lecturer and Indian Philosophy teacher during the 2016 festival. During the festival we will try to present a short clip introducing each of the amazing teachers we have hear. In gratitude. Nøsen Yoga Family.

Comment